Jeg synes, at det stadig er højst relevant at have et netværk for kvinder

Bente B. Lindstrøm har været facilitator for netværksgruppen Kvinder og it-ledelse i over 15 år. Det er dynamikken i gruppen, de faglige drøftelser og muligheden for at holde sig ajour med it-udviklingen og tendenserne ude i virksomhederne, som holder hende til ilden.

Kommunikation. It-trends. Personaleledelse. Nye tendenser.

Netværksgruppen Kvinder og it-ledelse kommer rundt om mange forskellige emner i løbet af deres seks årlige møder. Det fælles ønske fra medlemmerne er nemlig at få det brede overblik over udviklingen og nye tendenser og trends.

- Medlemmerne ønsker at få inspiration til, hvad der kan bidrage effektivt til deres hverdag og de valg, som de skal træffe på arbejdspladsen. Derfor kan det både være IT-emner, som vi har på programmet, men det kan også være styring af teams eller introduktion til nye trends, fortæller netværksfacilitator Bente B. Lindstrøm.

Det er Bentes opgave, som facilitator, at udarbejde relevante mødeprogrammer med de rette oplægsholdere og sikre, at medlemmerne får sparret og erfaringsudvekslet til netværksmøderne.

Bente har været facilitator siden netværksgruppens opstart i maj 2005. Bente har en baggrund fra større internationale virksomheder, bl.a. IBM, men efter en årrække i IT-verden, ønskede Bente at ændre karrierevej og beskæftige sig mere med mennesker. En karriere hun i dag lever af med sit firma UdviklingSvej. Og en karrierevej som matcher godt til rollen som netværksfacilitator hos Dansk IT.

- At være facilitator kræver, at jeg har fingeren på pulsen omkring, hvad der rør sig ude på arbejdspladserne og hvilke IT-tendenser, der er oppe i tiden. Det får jeg bl.a. fra netværksmedlemmerne og mit eget netværk samt fra de virksomheder, jeg har opgaver i som konsulent og coach. Og udover at jeg får indsigt i, hvad der rør sig ude på arbejdspladserne, så er jeg rigtig glad for dynamikken i netværksgruppen og de medlemmer, som er en del af gruppen. Og derfor trives jeg rigtig godt i rollen som netværksfacilitator.

Bente B. Lindstrøm_faktaboks 


Er der stadig brug for kønsopdelte netværksgrupper i 2021?

Bente ved, at snakken om en netværksgruppe kun for kvinder kan sætte sindene i kog hos nogle. Hun tager det dog helt køligt.

-Jeg synes stadig, at det er højst relevant at have en faglig, fortrolig gruppe udelukkende for kvinder, fordi kvinder ofte har en anden vinkel på tingene end mænd. Kvinder og mænd tænker og agerer forskelligt, og de muligheder og udfordringer det giver, kan vi drøfte i et trygt og fortroligt forum.

Men Bente kan da også se, at der sker en udvikling hos den yngre generation, hvor kløften mellem kvinder og mænd ikke er den samme som før i tiden.

-Jeg kan se, at forskellen udligner sig mere og mere i forhold til de yngre generationer. Så måske er netværksgruppen mest relevant for medlemmer over 40 år. Det er ikke utænkeligt. De nuværende medlemmer af netværksgruppen er rigtig glade for at have deres eget fortrolige forum og for den faglige sparring, som de har i netværket.

Får udbytte af andres erfaringer

Netværksmøderne indeholder altid et fagligt oplæg, ofte fra en ekstern oplægsholder. Derefter er der spørgsmål og drøftelser på baggrund af oplægget.

- Hver gang har vi en ”siden sidst runde”, hvor medlemmerne enten kan fortælle om, hvad der optager dem på arbejdspladsen eller kan lufte aktuelle udfordringer, som de står med. Hvis et medlem har nogle konkrete udfordringer eller søger sparring, så byder de andre medlemmer ind. Det er altid rigtig interessant at høre andre, som har stået med nogle lignende problemstillinger, hvordan de har tacklet situationen. For det kan man bruge i sit eget arbejde. Ofte giver medlemmerne hinanden råd og vejledning til, hvilke faldgrupper de skal være opmærksomme på, og hvordan de selv har løst opgaven. Det giver alle utrolig meget værdi.

 

Kvinder og it-ledelse faktaboks 

Er netværksgruppen der også om 15 år?

Om netværksgruppen stadig eksisterer om 15 år, vil kun tiden vise. Bente er dog ikke i tvivl om værdien af netværksgruppen stadig er relevant 15 år efter gruppens første netværksmøde.

-Mange medlemmer har været i netværksgruppen i rigtig mange år. Det giver en hel særlig forståelse og indsigt for hinandens professionelle rejse. Men det er ikke noget, som afskrækker nye medlemmer. De nye medlemmer går rigtig godt ind i gruppen. Så selvom der sidder en del, som har været med i gruppen i mere end 10 år, er der altid plads til nye dygtige kvinder i netværksgruppen,” fortæller Bente B. Lindstrøm og fortsætter;

- Vi består af mange forskellige profiler, så vores diskussioner og drøftelser bliver altid med mange forskellige vinkler på udfordringerne, løsningerne og muligheder, og det giver stor værdi. Vi bliver orienteret bredt af de mange forskellige oplægsholdere, emner og diskussioner og medlemmerne får noget med hjem, som de kan bruge i deres arbejde. Enten som inspiration, ny viden eller konkrete redskaber.

Netværket HR

Netværk - Torsdag - d. 23-5-2019

Personlig udvikling, virtuel

Netværksgruppen for dig, som ønsker at tage ansvar for din personlige og faglige udvikling og skabe fundament for din professionelle succes.
Netværk Kvinder og it Ledelse

Netværk - Tirsdag - d. 8-12-2015

Kvinder og it-ledelse

Netværksgruppen Kvinder og it-ledelse fungerer som et it- og ledelsesforum med faglige indlæg, erfaringsdeling og sparring.