Fagrådet vil gennem sit arbejde søge at sætte særligt fokus på følgende mærkesager:
1. Styr på data
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil medvirke til at fremme virksomheders og myndigheders styring af og kontrol med data, herunder data hos eksterne leverandører, der opbevarer og behandler information på disses vegne. Den udbredte brug af outsourcing, herunder cloud-services, stiller særlige krav til virksomheders og myndigheders evne til at specificere sikkerhedskrav til leverancen og kontrollere at disse overholdes.
Der sker nemt en sammenblanding af virksomheds- og private data med ”Bring You Own Device”. Dermed er beskyttelsesniveauet for organisationens information ofte lagt i brugernes hænder. Myndigheders og virksomheders håndtering af de tekniske og juridiske aspekter af denne sammenblanding skal styrkes.
2. Privatlivsbeskyttelse og digital identitet
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil medvirke til at fremme muligheden for privatlivsbeskyttelse i de produkter og services, der anvendes hos virksomheder og myndigheder.
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil medvirke til, at borgeres, virksomheders og myndigheders digitale identitet er sikker og robust, samt tager hensyn til privatlivsbeskyttelse. ”Internet of Things” muliggør usynlig indsamling af en lang række data om brugernes adfærd. Den efterfølgende behandling og opbevaring disse data sker ofte uden tilstrækkelig beskyttelse og uden brugerens viden. Dette svækker borgernes tillid til digitaliseringen.
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil synliggøre dette og arbejde på, at hensynet til privatlivsbeskyttelse styrkes i forhold til ønsket om udnyttelse og genanvendelse af allerede indsamlet information.
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil fremme, at produkter og services med indbygget mulighed for privatlivsbeskyttelse får forrang ved indkøb hos virksomheder og myndigheder.
3. Udbrede kendskabet til informationssikkerhed
DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed vil medvirke til at fremme virksomheders og myndigheders kendskab til processer for styrkelse af informationssikkerhed og risikostyring, for derigennem at sikre de opnår et erkendt og tilstrækkeligt niveau for informationssikkerhed.
I dag er udfordringen blandt andet, at såvel virksomheder som myndigheder ofte forlader sig på leverandørers markedsføring af egen kvalitet og ”best practice” uden reelt at vurdere, om dette giver tilstrækkelig beskyttelse. Som led heri vil DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed indgå i det lovforberedende arbejde, der har en informationssikkerhedsvinkel, og dermed styrke det generelle ledelsesfokus på informationssikkerhed.