Få succes som leder med disse AI-værktøjer

Hvordan kan brugen af de rette AI-værktøjer gøre dig til en bedre og mere effektiv leder? Kunstig intelligens brager derudaf på alle fronter - og i den grad også på ledelsesområdet. I selskab med AI-ekspert Emilie Lundblad, dykker vi ned i, hvad du som leder skal vide om AI, og hvordan du bruger værktøjerne til at træffe bedre beslutninger.

Det går stærkt, når vi taler om AI og særligt de mange nye værktøjer, der kan være en game changer i vores arbejde. MIT har bevist at ChatGPT kan øge arbejdseffektiviteten, men hvordan griber du dette an som leder? Og hvilke faldgruber skal du som leder forholde dig til i forhold til AI?

Emilie Lundblad har mere end 14-års praktisk erfaring med data, teknologi & innovation. Herudover er Emilie Microsoft MVP inden for dataplatforme og på Hyperights liste over Top-100 inden for Data & AI i Norden. Den 1. november går Emilie i dybden med brugen af AI-værktøjer på Dansk IT’s konference om AI og ledelse, og indtil da kan du blive klogere her, hvor Emilie svarer på nogle konkrete spørgsmål og deler ud af sin enorme viden på området.

AI er en katalysator for forandring i ledelsesområdet

- AI kan gøre en markant forskel i områder som it - især udvikling, supply chain, miljø og ikke mindst ledelse og coaching. I sundhedsvæsenet bruges AI for billedgenkendelse til at forbedre radiologiske scanninger. På miljøområdet hjælper AI med at forudsige energiforbrug og reducere emissioner.

- AI er en katalysator for forandring i ledelsesområdet. Det hjælper ledere med at træffe mere informerede beslutninger gennem dataanalyse og prædiktive modeller. Med AI kan ledere også automatisere administrative opgaver, forbedre beslutningstagning med prædiktiv analyse og effektivisere processer. Fremtiden vil sandsynligvis se en endnu tættere integration af AI i ledelsesbeslutninger med fokus på datadrevet beslutningstagning og ressource-allokering.

Bliv en mere effektiv leder: Det skal du vide om AI

- For at udnytte AI fuldt ud, skal du som leder have en grundlæggende forståelse for maskinlæring, dataopsamling og modeltræning. Du bør også være bekendt med relevante lovgivninger som GDPR. Derudover er det vigtigt at forstå både potentialet og begrænsningerne af AI, herunder sikkerhedsrisikoer og etiske betragtninger.

- AI-værktøjer som Microsoft Power Automate eller OpenAI's Copilot kan hjælpe ledere med at strømline processer og reducere manuelt arbejde. Platforme som Microsoft Customer Insights kan give realtidsindsigt i kundeopførsel og markedsudvikling, mens chatbots kan effektivisere kundeservice og intern vidensdeling.

Er AI revolutionerende eller forsvinder magien om lidt?

- Selvom der er en del hype omkring AI, er det en revolutionerende teknologi med potentialet til at ændre både arbejds- og livsbetingelser radikalt. Med teknologiske fremskridt som multimodale modeller, der kan forstå lyd, tekst, video og kode, bevæger vi os nærmere mod Artificial General Intelligence (AGI), som vil gøre AI endnu mere indgribende i vores daglige liv og arbejde.

Vil du vide mere om, hvordan AI kan effektivisere din ledelsesstil? Emilie Lundblad har forberedt et spændende oplæg på Lederfokus 2023, hvor hun vil gøre os klogere på, hvordan AI påvirker ledelsesområdet og komme med konkrete gode råd til brugen af værktøjerne. Se hele konferenceprogrammet her.

Brug AI-værktøjer til at få succes som leder

Emilie Lundblad, Microsoft MVP & Regional Director