Det hele begyndte i 1958

Foreningen Dansk IT blev stiftet i 1958 under sit daværende navn Databehandlingsforeningen. Dermed er vi en af de ældste foreninger i verden for it-professionelle.

Siden da har kompetenceudvikling og deltagelse i samfundsdebatten været drivkraften for foreningen og dens mange medlemmer.

I dag er foreningen blevet en professionel organisation, der tilbyder en bred vifte af professionel kompetenceudvikling og er naturlig deltager i debatten om informationsteknologien. Foreningen, dens bestyrelse, fagråd og udvalg er høringspart for lovgivningen og optræder ofte som særlige sagkyndige. Foreningen afholder desuden kurser, konferencer, medlemsarrangementer og har en bred vifte af netværk, ligesom den er certificerende myndighed for en lang række internationalt anerkendte it-uddannelser til såvel it-professionelle som it-brugere.

DANSK IT's historie

Tilbageblik på dansk it-historie

I forbindelse med foreningens 50 års jubilæum i foreningsåret 2008/09 udgav Dansk ITs seniorklub: Tilbageblik på 50 års it-historie (pdf).

DANSK IT konference: Offentlig digitalisering
 

Dansk IT er i dag en moderne interesseorganisation, der varetager medlemmernes interesser på den politiske scene og samtidig tilbyder kompetenceudvikling på højeste niveau. Her er det Musikhuset Århus, der ligger hus til Dansk IT’s store årlige konference OffDig.