Teknologipagten træder i kraft: Dansk IT er med som ambassadør
Dansk IT bakker op om Teknologipagten som ambassadør. Formålet er at styrke de digitale kompetencer i samfundet og at få flere til at vælge IT-uddannelser. Læs om de konkrete tiltag her.
Tirsdag den 24. april blev Teknologipagten officielt skudt i gang på Experimentarium i København. Det er regeringen, der har taget initiativ til at etablere Teknologipagten, og deltagerne i pagten har lovet at arbejde for at styrke kompetencerne i samfundet til en teknologisk og digital fremtid.
Det indebærer blandt andet en lang række initiativer, der skal være med til at sikre, at danske virksomheder har adgang til at kunne ansætte den arbejdskraft, de har brug for til at udvikle ny teknologi og digitale løsninger. Samtidig skal Teknologipagten være med til at sikre, at danske borgere har kompetencerne til at deltage i og være med til at udvikle fremtidens digitale samfund.
Dansk IT bakker op som ambassadør
Dansk IT har eksisteret siden 1958 og har dermed i de seneste 60 år arbejdet for at fremme og understøtte IT, hvor dette skaber værdi for samfundet og den enkelte. Derfor bakker Dansk IT naturligvis også op om Teknologipagten ved at være ambassadør.
- Selve formålet med Dansk IT er og har altid været at styrke danskernes kompetencer inden for IT og digitalisering. Som forening er vi med til at udvikle og styrke både IT-brugeres og IT-professionelles kompetencer gennem en lang række aktiviteter. Derfor bakker vi naturligvis også op om Teknologipagten, forklarer Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.
- Dansk IT deltager aktivt i debatten om IT, og vores fagråd og politiske udvalg arbejder løbende på at skabe indsigt og komme med anbefalinger inden for eksempelvis danskernes digitale kompetencer og digitalisering af den offentlige og private sektor. Det arbejde vil understøtte formålet med Teknologipagten, tilføjer Rikke Hvilshøj.
Som et eksempel kan nævnes, at Dansk IT’s udvalg for digitale kompetencer løbende er med til at skabe opmærksomhed om behovet for at styrke danskernes digitale kompetencer og digital dannelse i det hele taget. Udvalget kommer også med konkrete bud på, hvordan vi som samfund kan nå målene. Læs mere om det her.
Erhvervsudvalget under Dansk IT har desuden som målsætning, at erhvervslivet i Danmark følger med i den teknologiske udvikling og opnår de mulige gevinster med digitaliseringen. Læs mere.
Konkrete initiativer
Dansk IT har i dag mere end 7.600 individuelle medlemmer, der arbejder professionelt med IT. Heraf er 300 medlemmer studerende. Det er i høj grad de nuværende og fremtidige studerende, der er fokus på med Teknologipagten, og det er derfor også blandt andet på det område, at Dansk IT sætter gang i nye initiativer.
Eksempler på events:
- Dansk IT Students holder en gratis Case Night hos Netcompany.
- Åbent netværksmøde i netværket Kvinder og IT-ledelse.
- På vej hjem-møde: Sådan spotter i vinder-idéerne i jeres IT-virksomhed.
- På vej hjem-møde: Design Thinking: Innovativt mindset med brugeren i centrum.
Mere om Teknologipagten
Et konkret mål med Teknologipagten er, at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik). Det skal blandt andet blive en realitet ved, at deltagerne i Teknologipagten driver eller understøtte projekter, der skal få flere til at interessere sig for STEM.
Danske virksomheder efterspørger nemlig i stigende grad ansatte med tekniske og digitale færdigheder. Ifølge Erhvervsministeriet er hvert 10. job er i dag indenfor STEM, mens hvert 4. nye job, der slås op, kræver kompetencer på disse områder.
Læs mere om Teknologipagten.