Offentlig digitalisering trækker fulde huse

DANSK IT har netop slået dørene op for to dage med oplæg og intens debat om, hvordan digitaliseringen af den offentlige sektor bedst gribes an. Tæt på 1.200 er mødt op i Musikhuset Aarhus.

Det er et fyldt Musikhus i Aarhus, der i disse dage danner rammerne for DANSK IT’s konference Offentlig digitalisering 2015. Tæt på 1.200 repræsentanter fra stat, kommuner, regioner er mødt op for at sætte spot på offentlig digitalisering.

- Danskerne har i løbet af det seneste år skullet vænne sig til at modtage digital post fra det offentlige, at betjene sig selv, når de skal bestille pas, skrive deres børn op til vuggestueplads og meget mere. Men digitaliseringen er kun lige begyndt, og mange ting kan gøres bedre. For eksempel skal vi blive meget bedre til at inddrage danskerne i digitaliseringen, så den kommer mere i øjenhøjde, siger Ejvind Jørgensen, formand for DANSK IT’s udvalg for it i den offentlige sektor.

     

To ministre på programmet

Til at fortælle, hvordan digitaliseringen bedst gribes an, er flere end 80 oplægsholdere. Blandt dem finansminister Bjarne Corydon og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard. De fortæller begge om deres digitale visioner for Danmark.

De to dage er også fyldt med debatter og oplæg om, hvordan socialt udsatte får gavn af digitaliseringen, hvordan fremtidens NemID skal se ud, hvordan man undgår endnu en CSC-hacker-sag, hvordan digitale løsninger kan løfte sundhedsvæsenet, og hvordan man indretter sin digitale borgerservice, så den imødekommer de unges behov. Alt dette og meget mere er på programmet. For digitaliseringen kommer til at påvirke alle områder af den offentlige sektor.

- Den digitale udvikling går hurtigt, og den kommer til at forandre hele samspillet mellem det offentlige, borgere og virksomheder. Blandt andet på sundhedsområdet vil danskerne komme til at opleve, at digitale løsninger bliver en fast del af behandlingstilbuddene. Allerede i dag er det fx muligt for kronikere at gå til kontrol på sygehusene via en internetforbindelse, og for visse patienter at gå til genoptræning på nettet. Det er vigtigt at få debatteret sådanne forandringer og lære af hinandens erfaringer, lyder det fra Ejvind Jørgensen.

Konferencen arrangeres af DANSK IT i samarbejde med KL, Danske Regioner, Digitaliseringsstyrelsen, DJØF, SKI, KIT@, ATV og Danske IT-Advokater.