Danskerne er imod film-afgift på internetforbindelser

77 procent af danskerne erklærer i en ny undersøgelse, at de ikke er villige til, at betale en film-afgift oven i prisen for deres internetforbindelse, så den danske filmbranche kan få tilført ekstra støttemidler.

Det viser en ny undersøgelse, som A&B Analyse har gennemført for DANSK IT. 

Film-afgift på internetforbindelser kan ellers blive til virkelighed, hvis den danske filmbranche kommer igennem med et forslag, som vil pålægge internetudbyderne at betale millioner i afgift til en økonomisk trængt dansk filmbranche. En regning som i sidste ende ventes at havne hos forbrugerne.

- Undersøgelsen er et klokkeklart budskab til filmbranchen og politikerne om, at et stort flertal af danskere ikke mener, at det er rimeligt, at fordi de har en internetforbindelse, skal betale støtte til dansk film, siger Per Andersen, direktør i DANSK IT.

I stedet opfordrer DANSK IT til, at den danske filmbranche begynder at se sig omkring efter nye forretningsmodeller. 

- Det er bestemt ikke noget nyt, at en branche bliver udfordret af digitaliseringen. Det nye er, at filmbranchen ikke tager udfordringen op og finder på nye digitale forretningsmodeller, men i stedet kræver, at andre brancher kompenserer dem for deres tab.  Musikbranchen stod for nogle år siden i samme situation, og de fandt en løsning. Det sammen bør filmbranchen kunne, lyder det fra Per Andersen. 

DANSK IT advarer mod, at filmbranchens forslag bliver en del af den ny fireårige aftale for støtten til dansk film, som politikerne skal forhandle over de næste måneder. 

- Danskerne bruger internettet til meget mere end til at se danske film. De hører musik, spiller spil, ser udenlandske film, skyper og meget mere. Det vil hæmme den digitale udvikling i Danmark, hvis politikerne beslutter sig for at indføre filmafgift på den motorvej, der skal transportere alt dette digitale indhold, lyder det fra Per Andersen


Undersøgelsen bygger på 1060 besvarelser og data er vægtet på køn, alder og region.


Pressemeddelelsen kan læses her


Offentliggjort på dit.dk den 6. oktober 2014.