Danmark i cyberkrig
Danmark i cyberkrig Den alvorligste trussel på nettet mod Danmark kommer fra andre landes efterretningstjenester, der spionerer og stjæler intellektuel ejendom fra virksomheder og forskningens verden, lød det fra forsvarsminister Nick Hækkerup på DANSK IT’s it-sikkerhedskonference i sidste uge.
På konferencen, der blev afholdt i TV Byen i Gladsaxe, kunne Nick Hækkerup også fortælle, at det fra politisk hold er blevet besluttet at gennemføre en kortlægning af, hvilke dele af infrastrukturen i Danmark, der vurderes at være særlig sårbare overfor større hændelser som orkaner, terror, cyberangreb og industrielle nedbrud.
På cyberområdet vil man gå skridtet videre og vurdere, hvad der er kritisk for landets økonomi og for den værdiskabelse og innovation, som er grundlaget for Danmarks fremtidige velfærd og velstand. Hertil vil man have de enkelte sektorer og infrastrukturejere til at se på, om de selv er tilstrækkeligt beskyttet mod de nye trusler.
- Vi har været vant til at forsvare os til lands, til vands og i luften. Nu er der brug for en fjerde dimension, hvor vi også skal kunne forsvare os på nettet, sagde forsvarsministeren på konferencen, hvor han også kunne fortælle, at Danmark ikke bare skal forsvare sig i cyberspace, men også kunne gennemføre deciderede offensive militære operationer i cyberspace.
Det var 26. gang DANSK IT afholdt sin årlige it-sikkerhedskonference. I løbet af de to konferencedage blev der blandt andet stillet skarpt på områder som sikkerhed i mobile apps, Cloud Security, effektive sikerhedsopdateringer, den nye forordning om persondatabeskyttelse og NemID til beskyttelse af login-processen.
Du kan læse mere på Computerworld.dk, der har interviewet nogle af oplægsholderne på konferencen:
”Danske hackere skal hacke tilbage” (eksternt link)
”Sådan analyserer it-sikkerhedsekspert hackerne” (eksternt link)
”Her sejler sikkerheden i dine mobil-apps” (eksternt link)