Tre hurtige om udfordringerne ved projektledelse

Lasse Sørensen og Hans Marius Rasmussen er begge agile coaches og facilitatorer i DANSK IT’s netværk Projektledelse. Hør deres bud på, hvad der rører sig indenfor området.


Hvad er de største udfordringer inden for projektledelse lige nu?

På det praktiske plan drejer udfordringerne sig om kompleksiteten, ikke bare organisatoriske forskelle i at drive projekter i de større virksomheder men også kravet til forandringsledelse, håndtering af grænseflader mellem projekt og egen organisation eller underleverandører og ikke mindst de bløde skills, der er nødvendige for at få projektteamet til at yde sit bedste.

Et grundlæggende tema i netværket er, at projektleder-rollen løbende er under forandring, og det er en diskussion værd, hvad fremtidens projektleder er – så det vil vi vil forfølge i 2017.

 

Hvilke lavt hængende frugter kan de fleste projektledere hente her og nu?

Vi ved at det lyder lidt biased, når vi er netværks-facilitatorer, men at tage tid til at reflektere og række ud i sit netværk. Den kollektive viden er enorm, og selvom konteksten kan være unik, så er der ofte mange andre i ens (både formelle og uformelle) netværk, der har lignende udfordringer. Og der er næsten altid nogen, der har fundet en form for løsning.

 

Hvad får man ud af at deltage i et netværk?

Hovedformålet med at deltage i et hvilket som helst netværk er at få ny inspiration, viden og hjælp til selvhjælp og lære noget man ikke lige havde tænkt man havde brug for.

Det skal være udfordrende og skabe energi at deltage i netværket. Det opnår vi gennem debat om netværksmedlemmernes aktuelle udfordringer, faglige øvelser og indlæg fra inviterede oplægsholdere.

Netværk Projektledelse

Netværk - Tirsdag - d. 8-12-2015

Projektledelse

Netværket Projektledelse inspirerer og giver medlemmerne indhold der kan bruges i praksis