Podcast om it-ledelse: Massive ændringer på it-området betyder en ny rolle for CIO’en

Som CIO bliver man nødt til at erkende, at man ikke kan være mester i alting. Udfordringen er at vælge, fortæller Henrik Trepka, tidligere global it-direktør i ISS, i denne podcast om strategisk it-ledelse.

- Det er lidt som den store søndagsbrunch-buffet: Der er så meget at tage sig af, og man må bare erkende, at man som CIO ikke kan være mester i alting. Udfordringen er at vælge.

Sådan beskriver Henrik Trepka den udfordring, danske CIO’s skal tackle i takt med, at eksempelvis kunstig intelligens, machine learning, big data og automatisering banker på døren – og mens virksomhedsledelsen i stigende grad har fokus på digital innovation og digital transformation.

Henrik Trepka har en fortid som blandt andet global it-direktør i ISS og er i dag selvstændig. Han er samtidig netværksfacilitator i DANSK IT's Strategisk netværk for CIO's. Netværket giver medlemmerne mulighed for at arbejde med personlige aspekter af lederrollen, udvikle den faglige værktøjskasse og for at få indsigt i nye teknologier. Det er der behov for, mener Henrik Trepka.

- Jeg ser, at CIO’ens rolle bliver et mere og mere et centralt omdrejningspunkt i virksomheden. CEO’en og CFO’en har været det i rigtig mange år, men med den verden, vi ser foran os – bare de næste fem år – er der så massive ændringer på it-området, at it’s rolle er central for hele forretningen. Det er nyt territorium for mange, forklarer Henrik Trepka i interviewet, som du kan høre herunder.   

I podcasten fortæller Henrik Trepka blandt andet om, hvad det vil sige at arbejde strategisk som CIO, og han kommer også ind på en række af de nye teknologi-tendenser, som danske it-organisationer og CIO's skal forholde sig til.

Læs mere om Strategisk netværk for CIO’s. Find DANSK IT Podcast her: Soundcloud, iTunes og RSS.