It-konsulent: Netværket holder mig opdateret og gør mig bedre til mit job

For netværksmedlem Kim Lysén Eriksen giver det en unik mulighed at kunne stille spørgsmål til nye produkter eller rammeværktøjer til møderne i netværket .NET. Viden fra netværksmøderne bruger han til bedre at kunne rådgive kunderne i sit job hos PA Consulting.

Kim Lysén Eriksen sidder hos PA Consulting som Senior Konsulent, hvor han hovedsageligt beskæftiger sig med it-arkitektur og løsningsdesign og hjælper virksomheder med at skabe brugbar og sammenhængende it-løsninger, så de får mest mulig værdi ud af deres både nuværende og fremtidige it-investeringer.

- Det, jeg primært får ud af netværket, er, at jeg bliver holdt opdateret. I mit arbejde er det utrolig vigtigt at være på forkant med, hvad der sker for at kunne rådgive virksomhederne bedst muligt. Den viden kan jeg søge efter på Google og andre steder. Men jeg får virkelig noget værdi ud af at deltage i netværksmøderne og høre om forskellige produkter. Ikke kun Microsoft produkter men også andre produkter. Det at møde nogle, som faktisk har prøvet produkterne, brugt værktøjerne, ved hvad der er svært og nemt, og hvad man skal være opmærksom på. At møde dem med noget konkret erfaring. Det får jeg ud af netværket, og det er den viden, jeg bruger i det daglige, fortæller Kim Lysén Eriksen.

Kim Lysén Eriksen har været medlem af .NET siden 2013. Den nye viden og inspiration fra folk, som har konkret erfaring med tingene, bruger Kim Lysén Eriksen i sit daglige arbejde og derfor prioriterer han netværket i en travl hverdag.

- Jeg deltager i de her netværksmøder for at holde mig opdateret, for at finde ud af hvad sker der og få muligheden for at stille meget konkrete spørgsmål og få meget konkrete svar på, hvad er nemt, og hvad er svært. Det er selvfølgelig også interessant at møde andre mennesker, men den primære grund er, at jeg får samlet og brugt viden, som jeg bruger til at blive bedre til mit arbejde og blive en bedre konsulent.

Datoerne for netværksmøderne bliver fastlagt flere måneder i forvejen. Medlemmerne i netværket .NET har derfor god mulighed for at planlægge deres arbejdsopgaver og holde dagen fri til netværksmøderne.

- Selvfølgelig kan der komme ting ind fra højre, som kan vælte ens prioriteringer, og som gør, at der er andre ting, man skal. Men det skal være vigtigt for, at jeg aflyser et netværksmøde.  
Netværksmøderne er heldagsmøder og foregår på nogenlunde samme måde hver gang.

- Om formiddagen taler vi om et på forhånd valgt emne. En ekstern foredragsholder præsenterer et specifikt produkt, et rammeværk eller en teknologi. Fordi det er et emne, som vi har valgt på forhånd, har vi medlemmer haft mulighed for at forberede os på forhånd. Så vi har mulighed for at stille nogle spørgsmål, som er lidt mere dybdegående, end hvad vi vil spørge Google om.

Om eftermiddagen kigger medlemmer af .NET typisk mere på, hvad der er den seneste udvikling på Microsoft fronten. Det kan enten være endnu et eksternt oplæg, men det kan også være et af netværksmedlemmerne, som har et emne, noget kode eller noget tredje, som medlemmet har udviklet, som vedkommende gerne vil præsentere og tale om.

- Jeg har selv præsenteret og fået råd og vejledning fra de andre deltagere i netværket. Så det med at kunne sparre om helt konkrete ting, det er utrolig givtigt. Så det er en stor fornøjelse, at vi også har den mulighed.

Mødet afsluttes med, at netværket i fællesskab vælger emner til næste møde.

- Man har i høj grad mulighed for at påvirke agendaen, og hvad man gerne vil høre om som medlem i dette netværk, afslutter Kim Lysén Eriksen.

Er du nysgerrig på netværket, har du mulighed for at deltage gratis i netværkets næste møde for at se, om det er det rette for dig. Læs mere om netværket .NET