Ny bog om ledelse på tærsklen til et digitalt samfund

Hvad kræver det af ledelsen at udnytte de digitale muligheder, lede forandringen og at lede i en digitaliseret verden? Den nye bog ”Ledelse i d-land” fra DANSK IT giver et bud.

Bogen tager afsæt i arbejdet i en DANSK IT-tænketank, hvor 26 ledere fra det offentlige og private det sidste år har drøftet, hvilke nye kompetencer, man skal have som leder i et digitalt samfund. 

Første halvdel af bogen beskriver, hvordan digitaliseringen udfordrer lederroller og giver et bud på 6 centrale ledelseskompetencer, man må mestre som ledere i en digitaliseret verden.

Anden halvdel af bogen består af 12 personlige og meget forskellige beretninger fra ledere fra såvel det offentlige som private. 

Blandt hovedbudskaberne er, at flere og flere virksomheder – også offentlige – vil blive truet på deres eksistens, hvis de ikke gennemtænker og gentænker deres mission ud fra en forståelse af, hvad teknologien gør muligt.

Lederen skal selv kunne forstå, hvordan digitalisering kan ændre organisationen og skal selv kunne kommunikere relevansen til organisationen. Svigter digitaliseringen skyldes det ikke teknologien, men manglende digitalt lederskab. 

Bogen er skrevet af Ejvind Jørgensen, Per Tejs Knudsen og Peter Pietras, der udgør styregruppen for DANSK IT’s Danmark 3.0 projekt. De tre har arbejdet med ledelse, digitalisering og udvikling i flere årtier.

Per Tejs Knudsen har børsnoteret to it-virksomheder med succes, Peter Pietras har arbejdet som digital innovatør i statsadministrationen, universitetsverdenen, den kommunale verden og nu i den private sektor og Ejvind Jørgensen har været rådgiver og leder gennem 32 år. 

Er du medlem af DANSK IT kan du gratis downloade bogen som e-bog. 

Det gør du på denne side, hvor du skal logge ind.

Den trykte version af bogen kan købes for kr. 150,- inklusiv moms. Du kan bestille den ved at sende en mail til dit@dit.dk

Er du ikke medlem af DANSK IT kan du købe bogen som e-bog på saxo.com for kr. 130,- inklusiv moms.