Jurist vinder DANSK IT’s ildsjælspris

Hanne Bay, der er formand for DANSK IT’s fagråd for it og jura, vinder foreningens ildsjælspris for blandt andet sit store arbejde for sammen med andre organisationer at udvikle den første danske standardaftale for it-drift til private virksomheder. En aftale, der kan reducere risikoen for konflikter mellem kunde og leverandør betydeligt.

Den årlige pris, som Hanne Bay fik tildelt på DANSK IT’s årsmøde den 31. maj, gives til et medlem, der har gjort en ekstraordinær og engageret indsats for foreningen, hvis medlemskreds tæller flere end 7.000 it-professionelle.

Hanne har arbejdet 15 år som formand for DANSK IT’s fagråd for IT og jura. Herigennem har hun været medforfatter og medvirkende til udarbejdelsen af de statslige, standard it-kontrakter K01, K02 og K03. Senest har hun været DANSK IT’s repræsentant - og dermed kundesidens repræsentant sammen med advokat Pia Mondrup - i arbejdet at udvikle den første danske standardaftale for it-drift til private virksomheder. Et arbejde, der foregik sammen IT-Branchen og Danske IT-Advokater og strakte sig over et år.

- Hanne Bay har gennem årene ydet en kæmpe indsat for, at DANSK IT har en stemme, når det gælder it og jura. Hun har ikke alene stået i spidsen for mange af foreningens anbefalinger og vejledninger. Hun har også ydet et stort bidrag til, at DANSK IT og dermed kundesiden er repræsenteret i mange af de it-standardkontrakter, som anvendes i dag, siger Rikke Hvilshøj, adm. direktør, DANSK IT.

Hanne Bay er også en af drivkræfterne bag DANSK IT årlige konference om it-jura, ligesom hun tidligere har været medlem af DANSK IT’s bestyrelse.

Til daglig er Hanne Bay Global Compliance direktør i Rambøll Group, hvor hun bl.a. er juridisk ansvarlig for Rambøll koncernens globale IT og teknologi -kontrakter og de juridiske aspekter af outsourcing samt ansvarlig for Rambølls internationale persondata projekt . Hanne Bay er uddannet cand jur. og advokat med møderet for landsretten.