Idékonkurrence: Tre hold dystede om at have den bedste idé til et nyt datasætkatalog

Den offentlige sektor anvender rigtig mange oplysninger og dermed data for at kunne levere den bedste service til borgerne. Digitaliseringsstyrelsen arbejder derfor på at få udviklet et nationalt fællesoffentligt datasætkatalog, hvor man kan se, hvilke data det offentlige bruger.

Forud for denne uges Offentlig digitalisering 2018, der finder sted i Aarhus med 1.550 deltagere, har DANSK IT i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen haft en idékonkurrence, hvor studerende er kommet med gode ideer til, hvordan datasætkataloget kan skabe mere åbenhed og værdi for borgerne.

Deltagerne i idékonkurrencen var blevet bedt om at komme med et bud på, hvordan datasætkataloget i praksis kan skabe mere værdi for borgerne og åbenhed om, hvilke data offentlige myndigheder har, og hvordan de data bruges.

De løb med førstepladsen

Tre grupper var gået videre til konkurrencens finale, der fandt sted i den store sal til Offentlig digitalisering 2018.

Efter at have fremlagt deres idéer fra scenen, måtte de tre grupper afvente, at deltagerne isalen via en webapp stemte om den bedste idé.

Det blev Ida Marie Schytt Lassen og Stig Løvschall Grøntved (til venstre på billedet), der løb med førstepræmien og dermed også de 10.000 kroner, der var på spil.

Deres idé er, at der skal laves en portal på internettet, der giver borgerne overblikket og skaber gennemskuelighed. Denne portal skal også gøre det muligt at følge dataenes rejse gennem systemet og sikre kontrol med egne data.

Andenpladsen gik til Nicolai og Emil (til højre på billedet), mens Juliano fik en tredjeplads.

Du kan se nærmere på alle tre cases her