DTU-studerende får DANSK IT’s Gnist-pris

Mette Gere, der studerer Digital Media Engineering på DTU, er blevet kåret til ”Årets Gnist” i DANSK IT. Den nyetablerede it-pris, gives til en af foreningens unge, der har gjort en særlig indsats for foreningen og dens medlemmer.

Mette Gere får prisen for at have stået i spidsen for konceptudvikling af afvikling af DANSK IT’s hackathon ”Disrupt Denmark 2017”. Et projekt, der samlede unge om at prøve kræfter med at udvikle den offentlige sektor på en række områder.

Ideen til temaet for hackatonet var Mette Geres, der på eget initiativ, som medlem af DANSK IT, udtrykte et ønske om at afholde et hackathon. Herefter formåede hun at samle et team omkring sig, som var primus motor for et arrangement, der strakte sig over en weekend for studerende, casestillere, sponsorer og dommere.

- Vi er rigtigt glade for, at Mette med sit store engagement og gåpåmod, viser vejen for, hvordan unge kan engagere sig i DANSK IT. Det er et bevis på, at der kan komme nye vinkler og løsninger, når unge giver sig i kast med it-faglige udfordringer, siger Rikke Hvilshøj, adm. direktør DANSK IT. 

Tre hold gik videre til finalen, der blev afviklet foran et publikum på 1.200 under den årlige festmiddag på DANSK IT-konferencen ”Offentlig digitalisering”, hvor der skulle stemmes på det bedste koncept. Vinderne blev holdet bag konceptet ”eblik”, der beskriver, hvordan man som forbruger kan få bedre mulighed for at udnytte de data som virksomhederne indsamler om én til f.eks. at få den bedste pris og vare.