DataEthics og DANSK IT i fælles front for privacy og dataetik

DANSK IT og tænkehandletanken DataEthics har indgået et strategisk samarbejde om at styrke fokus på brugen af data og sikre, at den digitale infrastruktur tager hensyn til og beskytter individet.

Med samarbejdet bliver DataEthics danske medlemsdel en del af DANSK IT. Det indebærer blandt andet, at de to parter i fællesskab vil udgive white papers, afholde en årlig europæisk konference samt på-vej-hjem-møder. Alt sammen skal være med til at skærpe dagsordenerne om privacy og dataetik i Danmark.

- Vi er rigtig glade for, at DataEthics bliver en del af DANSK IT, og at vi hermed sammen kan skabe et mødested, hvor man kan arbejde for, at offentlige og private virksomheder anvender data på en etisk ansvarlig måde. Det er en debat, der optager mange af vores medlemmer både i forhold til deres it-professionelle virke og som privatpersoner, siger Rikke Hvilshøj, adm. direktør, DANSK IT, og fortsætter:

- Dataetik og privacy er en dagsorden, der kun vil vokse sig større i årene, der kommer. Og det er en dagsorden, vi alle kommer til at forholde os til både professionelt og privat. Med samarbejdet med DataEthics får vores medlemmer nu rigtig gode muligheder for at få viden om emnet og engagere sig i de dataetiske problemstillinger. Den mulighed er vi glade for at kunne give, siger hun.

Indenfor DANSK IT’s rammer etableres også en ekspertgruppe – et såkaldt fagråd for dataetik, der med DataEthics i formandsskabet skal generere viden og bidrage med eksperter inden for dataetik. I løbet af 2017 etableres endvidere et fagligt netværk, ”Privacy i Praksis” som skal arbejde med både implementering af persondataforordningen (GDPR) og dataetik generelt.

- Vores tænkehandletank er kun et år, men vi har haft velbesøgte mini-konferencer med blandt andre Margrethe Vestager og generelt mødt kæmpe interesse. Derfor er vi meget glade for, at emnet nu får endnu større fokus i regi af DANSK IT. Vi kommer til at sætte Danmark på verdenskortet med det her, lover medstifter af dataethics.eu Pernille Tranberg.