DANSK IT skal have ny formand

På DANSK IT’s generalforsamling den 28. februar skal der findes ny formand for DANSK IT, idet Carsten Nørgaard, udtræder af bestyrelsen i henhold til vedtægternes regler om maksimal valgperiode. Markant profil har nu meldt sit kandidatur.

Lisa Herold Ferbing, der har siddet i DANSK IT’s bestyrelse siden 2016, melder sig nu klar til at overtage posten som formand efter Carsten Nørgaard. Lisa Herold Ferbing er i dag formand for DJØF, men stopper på posten ved udgangen af marts, og er hermed parat til stille sig i spidsen for DANSK IT.

- DANSK IT er unik i forhold til mange andre interesseorganisationer ved at være båret af vores mange it-professionelle medlemmer. Det gør, at vi repræsenterer dyb upolitisk viden om den omfattende digitalisering, der foregår i dag. Den viden ønsker jeg at arbejde for, der bliver lyttet til, siger Lisa Herold Ferbing.

- En af DANSK IT’s store styrker er, at foreningen giver et rum for faglig fordybelse og kritiske tilgang - et rum hvor man kunne udvikle sig sammen med andre og blive dygtigere. Jeg ønsker, at DANSK IT skal udvikle sig som en forening, der binder mange forskellige fagprofessionelle sammen, og hvor man kan sætte it-faglighed i spil overfor andre it-professionelle, organisationer og politikere, fortsætter hun.

Lisa Herold Ferbing har været medlem af DANSK IT siden slut firserne, hvor hun blandt andet har været aktiv i flere af foreningens netværk. Gennem store dele af sin lange erhvervskarriere har hun beskæftiget sig med it-området. Ikke mindst i Nordea, hvor hun var med fra begyndelsen på den store digitale transformation som den finansielle sektor gennemgik fra 80’erne til 10’erne.

Gennem 90’erne arbejde hun som kontorchef i Nordeas juridiske afdeling med it-kontrakter og EDB-ret. Siden er hun gået ledelsesvejen, hvor hun blandt andet har været vicedirektør i Nordea.

Efter karrieren i Nordea har Lisa Herold Ferbing været adm. direktør for The Leadership Company. I dag arbejder Lisa Herold Ferbing som selvstændig ledelsesrådgive og har flere bestyrelsesposter.

DANSK IT’s nye formand bliver fundet umiddelbart efter generalforsamlingen, når bestyrelsen konstituerer sig.