Bliv en del af Dataetisk Ungeråd

Dataetisk Ungeråd åbner for ansøgninger til rådets tredje sæson fra sommeren 2023-2024. Ansøg nu!

Et ungt perspektiv på dataetik

Den dataetiske debat mangler repræsentanter for ungdommen, og der mangler perspektiver fra den generation, der er vokset op med internettet. I løbet af det sidste år har ungerådet bidraget med debatindlæg, faglige oplæg og deltagelse i debatter på bl.a. OffDig (Danmarks største konference for offentlig digitalisering) og Folkemødet. Rådet arbejder for at etablere sig yderligere som en fast del af debatten – i traditionelle medier, på sociale medier og i faglige arbejdsgrupper.
Du kan læse mere om rådets arbejde på hjemmesiden.

Skal du være med?

Dataetisk Ungeråd har nu eksisteret i to år, og hvis du vil være med til at forme rådets tredje år, vil du indgå i et stærkt netværk med de rådsmedlemmer, der fortsætter i endnu en periode. Dataetisk Ungeråd mødes til fire obligatoriske rådsmøder i perioden, og derudover vil det være muligt at engagere sig i arbejdsgrupper, deltage i virksomhedsbesøg og blive en del af formandskabet i rådet.

Det forventer vi af dig:

  • At du har en brændende interesse for dataetik
  • At du møder op til de fire rådsmøder og bidrager aktivt til diskussionerne. Første møde afholdes onsdag den 6. september 2023 fra 17-20.
  • At du er medlem af Dansk IT. Hvis du er under 27 kan du få et års medlemskab for 200 kr. Du kan læse mere her: Opret medlemskab (dit.dk) Tag endelig kontakt, hvis du har spørgsmål til medlemskab af Dansk IT.
  • At du er yngre end 30 år.

Vi tilbyder dig:

  • Et stærkt fagligt netværk indenfor dataetik
  • Indflydelse på den dataetiske debat og mulighed for deltagelse i relevante arrangementer
  • Interessante oplæg og debatter, der kan gøre dig klogere på dataetiske spørgsmål
  • Mulighed for at understøtte og udvikle din faglighed

Bemærk! Vi er interesserede i alle faglige baggrunde samt ansøgere fra alle steder i Danmark. Rådsmøderne afholdes som udgangspunkt fysisk i Dansk IT’s lokaler på Østerbro, men vi tilbyder refusion af transportudgifter til rådsmedlemmer, der ikke bor på Sjælland.

Lyder det som noget for dig? Så send en ansøgning på max 300 ord til Hinnerk Frech på hdf@dit.dk.
Ansøgningen skal indeholde din motivation for at deltage i rådet og beskrivelsen af et emne, som du gerne vil arbejde med i sæson 3.

Ansøgningen skal sendes senest torsdag, d. 3. august.