Bliv en del af Dataetisk Ungeråd

I 2021 lancerede Dansk IT Dataetisk Ungeråd, og nu åbner vi for nye ansøgere til rådet for perioden september 2022 – august 2023. Hvis du er under 30 og interesseret i dataetik, så læs med her.

Et ungt perspektiv på dataetik
Den dataetiske debat mangler repræsentanter for ungdommen, og der mangler perspektiver fra den generation, der er vokset op med internettet. I løbet af det sidste år har ungerådet bidraget med debatindlæg, faglige oplæg og deltagelse i debatter på bl.a. OffDig (Danmarks største konference for offentlig digitalisering) og Folkemødet. Rådet arbejder for at etablere sig yderligere som en fast del af debatten – i traditionelle medier, på sociale medier og i faglige arbejdsgrupper. 

Skal du være med?
Dataetisk Ungeråd har nu eksisteret i et år, og hvis du vil være med til at forme rådets andet år, vil du indgå i et stærkt netværk med de ni rådsmedlemmer, der fortsætter i endnu en periode. Dataetisk Ungeråd mødes til fire obligatoriske rådsmøder i perioden, og derudover vil det være muligt at engagere sig i arbejdsgrupper, deltage i virksomhedsbesøg og blive en del af formandskabet i rådet. 

Det forventer vi af dig:
  • At du har en brændende interesse for dataetik
  • At du møder op til de fire rådsmøder og bidrager aktivt til diskussionerne. Første møde afholdes onsdag den 7. september fra 17-20.
  • At du er medlem af Dansk IT. Hvis du er under 27 kan du få et års medlemskab for 200 kr. Du kan læse mere her: Opret medlemskab (dit.dk) Tag endelig kontakt, hvis du har spørgsmål til medlemskab af Dansk IT. 

Vi tilbyder dig: 

  • Et stærkt fagligt netværk indenfor dataetik
  • Indflydelse på den dataetiske debat og mulighed for deltagelse i relevante arrangementer
  • Interessante oplæg og debatter, der kan gøre dig klogere på dataetiske spørgsmål
  • Mulighed for at understøtte og udvikle din faglighed 

 

Bemærk! Vi er interesserede i alle faglige baggrunde samt ansøgere fra alle steder i Danmark. Rådsmøderne afholdes som udgangspunkt fysisk i Dansk IT’s lokaler på Østerbro, men vi tilbyder refusion af transportudgifter til rådsmedlemmer, der ikke bor på Sjælland.


Lyder det som noget for dig? Så send en ansøgning på max 300 ord til lsp@dit.dk senest lørdag d. 27. august.