Sådan bør du forholde dig til de endelige Schrems II-vejledninger

Er du advokat, jurist, fuldmægtig, partner, konsulent i advokatbranchen eller interesserer du dig blot for it og jura? Den 7. oktober mødes vi på Dansk IT's årlige IT Jura konference og bliver opdateret på årets væsentligste it-retlige begivenheder, heriblandt Schrems II. Du optjener 6 kursuslektioner.

Endelig kan vi mødes og netværke igen! På IT Jura 2021 får du, udover et overblik over årets it-retlige begivenheder, aktuelle oplæg om cybertrusler, bæredygtige it-kontrakter, Schrems II, misligholdelse af store udviklingsaftaler, the European Commission’s AI act og meget mere. Madklubben Østerbro danner rammerne for den faglige dag med et tætpakket program, dygtige talere, gode netværksmuligheder og lækker forplejning. Se hele programmet og tilmeld dig her

Schrems II: Hvad nu?

Konferencens første oplæg lægger hårdt ud med fokus på Schrems II, som har været en af de mest omtalte afgørelser fra EU-Domstolen, også uden for jurist-kredse, blandt andet fordi dens praktiske konsekvenser er enorme. Jesper Løffler Nielsen, der er associeret partner i Focus Advokater, sørger for et godt overblik med et oplæg i plenum fra morgenstunden.

- Det er mere end et år siden, at EU-Domstolen lagde en bombe under hele cloud-branchen, og med de endelige vejledninger om emnet fra det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) og Datatilsynet og nye standardklausuler fra Kommissionen, er der ikke længere nogle undskyldninger for ikke at komme i gang.

- Men det er stadig meget komplekst, idet man er nødt til at navigere i et enormt kludetæppe af retskilder fra hele verden, ikke mindst fra USA. Og i praksis kan det være vanskeligt at finde cloudløsninger, som kan leve op til de nye og strikse krav, udtaler Jesper Løffler Nielsen.

Under dette oplæg vil du få et overblik over de nye krav, samt hvordan henholdsvis kunder og leverandører adresserer dem i praksis. Oplægget vil blandt andet adressere:

  • Hvordan endte vi her?
  • Seneste nyt: Nye SCC’er og en endelig vejledning fra EDPB
  • En opsamling på de mange nye begreber, vi har lært det seneste år, såsom “European Essential Guarantees”, ”FISA702”, “ Gag order”, “supplementary measures”, “Encryption in transit/at rest”, “BYOK, ”Conseil d’Etat”, ”Transfer Impact Assesment”, “Risk based approach” osv.
  • Og hvad gør vi så nu?

Schrems II er blot ét af mange vigtige emner på dagens program. Se hele programmet, læs om talerne og tilmeld dig konferencen her: