Survey fra Danske IT-Advokater: Kunderne investerer mere i it-sikkerhed og cloud i 2021

Danske IT-Advokater har gennemført den årlige it-survey, hvor 325 contract managers og it-ansvarlige i 2020-udgaven har besvaret spørgsmål om it-kontrakter og investeringer i nye teknologier.

Et af de spørgsmål, der altid bliver imødeset med en vis spænding, er respondenternes forventninger til fremtiden, da det giver en foreløbig indikation af, hvad kunderne vil investere i de kommende 12 måneder.

It-sikkerhed er for andet år i træk det primære område blandt it-kunder og it-leverandører. Forrige år - i 2019 - udgjorde det halvdelen af alle respondenter. I 2020 er det vokset til 67 pct.  

It-sikkerhed var en suveræn topscorer i 2019. Men i 2020-undersøgelsen er cloud mere end fordoblet og er nu næsten lige så stort som it-sikkerhed.  

Cloud er vokset fra 30 pct. i 2019-undersøgelsen til 63 pct. i 2020-undersøgelsen. Det betyder, at to ud af tre virksomheder vil arbejde med at lægge data op i skyen i indeværende år.

It-advokaterne Julie Bak Larsen og Tue Goldschmieding, Danske IT-Advokater, udtaler om tendenserne:  

- Investeringerne i it-sikkerhed og cloud-strategier fylder stadigt mere i virksomhedernes og i det offentliges it-budgetter. Men machine learning og kunstig intelligens kommer også stærkt ind i virksomhedernes it-budgetter i år med knapt 30 pct. Det ser ud som om, det får et gennembrud i 2021. Så midt i en coronatid fortsætter it-organisationer med at investere yderligere i digitale strategier og nye teknologier.       

Undersøgelsen er gennemført i et samarbejde mellem DITA og Userneeds. Respondenterne har kunnet give mere end et svar på spørgsmålet.  

86 pct. af respondenterne er it-kunder, og 14 pct. er it-leverandører.  

76 pct. arbejder i den private sektor, 23 pct. i den offentlige sektor og 1 pct. andet.    

Grafikken sammenligner undersøgelsen fra 2019 med 2020.

IT-advokater