Erfaren rådgiver er ikke i tvivl: Vi skal gentænke digital transformation

Der er behov for et opgør med begrebet digital transformation og den tankegang, der følger med. Det forklarer gæsten i denne podcastepisode, Peter Søndergaard.

Peter Sondergaard

Digital transformation har i flere år stået øverst på agendaen i mange danske virksomheder. Der er blevet lagt store planer og vedtaget ambitiøse strategier – men faktisk er der behov for et opgør med begrebet digital transformation og den tankegang, der følger med. Det forklarer gæsten i denne podcastepisode, Peter Søndergaard.

- Man har svært ved at flytte sig fra en projekt-mentalitet over til en egentlig kultur-transformation; det at man arbejder på en anderledes måde, og at man forsøger at strukturere organisationen på en anderledes måde, forklarer Peter Søndergaard i podcasten.

Peter Søndergaard var i mange år en af de højst placerede danskere i den globale it-industri, da han bar titlen senior vice president og head of research hos analyse- og rådgivningsfirmaet Gartner. I dag er Peter Søndergaard selvstændig rådgiver, og han argumenterer for, at der er behov for, at vi gentænker den digitale transformation:

- Det er vigtigt at flytte sig væk fra tankegangen om, at vi flytter os fra stadie a til stadie b, og når vi så er kommet til stadie b – den fulde transformation – så er vi så færdige. Digital transformation er en agil forretningstransformation, og det betyder, at man arbejder med en kontinuerlig ændring.

- Digital transformation er nok det forkerte ord. Det er en kontinuerlig ændring mod noget, som vi ikke ved, hvad er. Vi kommer aldrig nogensinde derhen. Og sandheden ligger i et spektrum og ikke mellem to binære punkter. Man bør tænkte på det som en kontinuerlig ændring: man kender ikke slutpunktet, og man når aldrig nogensinde slutpunktet.

Hør hele interviewet i podcasten:Peter Søndergaard optræder også med en keynote på Dansk IT’s OffDig 2020. Læs mere om konferencen på www.offdig.dk