Kunstig intelligens spotter hjertestop og er med til at redde liv i Region Hovedstaden

I denne episode af Dansk IT’s podcast handler det om Region Hovedstadens Akutberedskab, der anvender kunstig intelligens til opdage hjertestop, når borgere ringer 1-1-2.

Akutberedskab
Foto: Thomas Voss

Den prestigefyldte Digitaliseringspris blev for nylig uddelt på den virtuelle konference OffDig Week. Digitaliseringsprisen fremhæver og belønner succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer, der gavner samfund og borgere, og som tjener til inspiration for andre og kommende projekter.

Digitaliseringsprisen bliver uddelt i fire kategorier – Innovationsprisen, Implementeringsprisen, Sammenhængsprisen og Publikumsprisen.

I denne episode af Dansk IT’s podcast handler det om Region Hovedstadens Akutberedskab, der i år vandt Innovationsprisen for at anvende kunstig intelligens til at redde liv. AI-løsningen, der har været i brug siden 2018, er blevet til i et offentligt/privat samarbejde mellem Akutberedskabet og virksomheden Corti, der arbejder med kunstig intelligens.

Den kunstige intelligens hjælper sygeplejersker og paramedicinere på Region Hovedstadens Vagtcentral med at opdage flere hjertestop i tide.

Medvirkende:
Freddy Lippert, direktør i Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Andreas Cleve, medstifter og adm. direktør i Corti

Hør podcasten:


Du kan høre alle episoder af Tech og strategi i øjenhøjde og abonnere på podcasten på dit.dk/podcast eller i din foretrukne podcast-app.

Digitaliseringsprisen-2020

Nyhed - Torsdag - d. 27-8-2020

Digitaliseringsprisen 2020: Her er vinderne og alle de nominerede

Den prestigefyldte Digitaliseringspris blev i dag uddelt i fire kategorier under den virtuelle konference OffDig Week. Prisen belønner succesfuld digitalisering i den offentlige sektor, og vinderne blev Region Hovedstaden, DTU, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen samt NOPII-samarbejdet.