Håndtér dine test inden for lovens rammer

Arbejder du med test i din organisation, og kunne du godt bruge helt konkrete redskaber og gode råd til at gennemføre og håndtere test inden for lovens rammer? Så læs med her.

Peter Hejler er Head of Legal, Compliance & Security hos e-nettet. På workshoppen “Håndtér testdata”, på Dansk IT’s halvdagskonference Automatisering i den finansielle sektor den 28. april 2020, vil han facilitere en dialog om og dele ud af e-nettets erfaringer med håndtering af testdata. 

Automatisering er kommet for at blive - også i finanssektoren. Dansk IT lægger derfor op til debat, så du kan blive klogere på både bump, barrierer og muligheder ved en automatiseret finansiel sektor.

På en halv dag får du keynotes-oplæg og tre forskellige workshops at vælge imellem, hvor Peter Hejler modererer den ene. Her vil du som deltager få nogle helt konkrete værktøjer med hjem, så du kan arbejde godt videre med testdata i din organisation. Peter Hejler giver os et indblik nedenfor.

Hvordan arbejder e-nettet med testdata?

- Som udgangspunkt skal man benytte pseudonymiserede eller anonymiserede data i forbindelse med test, og i e-nettet har vi udarbejdet interne retningslinjer for testdata. Her forholder vi os fx til situationen, hvor en test kræver, at man bruger produktionsdata.

- e-nettet har bl.a. etableret nye testmiljøer til brug for penge- og realkreditinstitutters test af digital tinglysning. Her bruger penge- og realkreditinstitutterne ejendomsdata, CPR-/CVR-oplysninger og navneoplysninger i forbindelse med test.

Hvad er de største fordele ved at anvende data i test?

- Den indlysende fordel er, at man med anvendelse af anonymiserede oplysninger eller pseudonymiserede data kan gennemføre test inden for lovens rammer. Udgangspunktet i praksis er, at der ikke bør anvendes personoplysninger i test. I stedet bør der anvendes egentlige anonymiserede oplysninger eller pseudonymiserede data.

Hvad håber du, at deltagerne får ud af workshoppen?

- Med afsæt i e-nettets arbejde med håndtering af testdata, håber jeg, at kunne facilitere en workshop med masser af dialog. Man skal vælge min workshop, hvis man gerne vil høre andres erfaringer og dele sine egne med at bruge data i test (program- og systemudvikling).