7 podcasts der gør dig klogere på data

Skrab mere viden til dig om, hvordan du skaber værdi med data, hvorfor det er vigtigt, at vi diskuterer dataetik og hvilket potentiale, der ligger i de nye teknologier.

Tillid og transparens er afgørende i digitaliseringen – men hvordan sikres det i praksis?

Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?

 

Gode råd og konkrete værktøjer: Sådan skaber du værdi med data

Data rummer et stort potentiale for danske virksomheder, men man skal have struktureret informationerne og knække koden til, hvordan data kan skabe værdi. Det taler vi om i denne episode af DANSK IT’s podcast Tech og strategi i øjenhøjde.

 

Kom bag om hypen og forstå det enorme potentiale i blockchain

I denne podcast fra DANSK IT får du en introduktion til blockchain og en række eksempler på, hvordan teknologien kan anvendes i praksis.

  

Fremtidens it-systemer og digitale løsninger: Det kan du forvente

I denne podcast-episode fortæller Thomas Hildebrandt, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, om fremtidens it-systemer og digitale løsninger. Vi befinder os på tærsklen til en ny digital tidsalder, og det betyder både nye muligheder og udfordringer.

  

Derfor er det afgørende med et øget fokus på dataetik i Danmark

I denne podcast zoomer vi ind på begrebet dataetik og en række af de dataetiske spørgsmål, vi alle skal forholde os til. Dataetik er et emne, der optager stadig flere it-professionelle, ligesom også virksomheder, politikere og mange andre er begyndt at diskutere dataetik. Det bør vi bestemt også gøre, for dataetik er afgørende for danskernes digitale liv både i dag og i fremtiden.

  

Forstå udviklingen og mulighederne med kunstig intelligens

Thomas Terney, Ph.d. i kunstig intelligens og forfatter, giver dig et indblik i, hvad kunstig intelligens egentlig er, og hvordan det ændrer vores verden.

  

Maria Ovchinnikova er data scientist: Få en introduktion til datavidenskab og forstå hvordan en data scientist arbejder

I denne podcast fra DANSK IT møder du Maria Ovchinnikova, der arbejder som data scientist i Novo Nordisk. Hun gør dig i podcasten klogere på, hvordan en data scientist arbejder og giver gode råd til, hvordan man kan få værdi ud af data.