113 studerende deltager på OffDig Week

Da OffDig 2020 pga. COVID-19 blev flyttet fra Aarhus Musikhus til virtuelt event, øjnene underviser på Københavns Professionshøjskolen en unik mulighed for, at de københavnske studerende kunne få del i den faglige inspiration, der hvert år deles på konferencen.

På Københavns Professionshøjskole har 113 studerende tilmeldt sig valgmodulet ”Digitalisering af offentlig administration, forvaltning og service” og dette års hold kan takke deres underviser for gratis adgang til Danmarks største, virtuelle event og læringsplatform om offentlig digitalisering: OffDig Week 2020.

Som modulansvarlig og som en medarbejder, der også forsker i digital forvaltning, har Jesper Hundebøl, lektor og ph.d. ved Københavns Professionshøjskole, selv deltaget fire gange i OffDig i Århus som en del af hans løbende efter- og videreuddannelse.

- Da jeg tidligere i år blev opmærksom på, at OffDig på grund af risikoen for Covid-19 smitte var omlagt til et virtuelt event, fik jeg den ide, at vores studerende helt undtagelsesvist måske kunne få lov at deltage. Det var simpelthen så oplagt, da tanken hos mig først var opstået, så jeg henvendte mig til Dansk IT for at forhøre mig om muligheden – som heldigvis tog godt imod forespørgslen, fortæller Jesper Hundebøl.

Hos Dansk IT er der også begejstring for samarbejdet. Foreningen har tidligere med stor succes haft studerende som deltagere, ofte på sponserede pladser som en del af foreningens projekt: Invester i fremtiden.

-  Både det offentlige og virksomhederne har brug for det unge guld, til at styrke it-kompetencerne yderligere i fremtiden, i takt med digitaliseringens hurtige udvikling. På vores konferencer får de studerende fagligt indspark og viden om, hvad der rører sig i erhvervslivet og hvilke udfordringer it-professionelle sidder med ude i det virkelige liv. Og så er det er en oplagt mulighed for at skabe et professionelt netværk og komme nærmere deres fremtidige arbejdsplads. Den introduktion er vi glade for at kunne bidrage til, fortæller Rikke Hvilshøj, direktør i Dansk IT.

”En perlerække af praktiske eksempler”

Fagligt indspark og ny viden er lige præcis det, som Jesper Hundebøl håber, at hans studerende får med fra den fem dage lange virtuelle event, der giver adgang til live-debatter, interviews, workshops, keynotes, webinarer og meget mere i uge 35 samt adgang til den digital læringsplatform, hvor al indhold efterfølgende ligger tilgængeligt.

- OffDig er jo en adgangsbillet til en perlerække af praktiske eksempler, altså empiri. En stor del af undervisningen er i forvejen baseret på cases og endda hands-on øvelser men det er klart, at vi normalt ikke kan give vores studerende et så alsidigt og højaktuelt indblik i praksis, som OffDig erfaringsmæssigt har tilbudt mig selv, som underviser og forsker, forklarer Jesper Hundebøl og fortsætter:

- Denne gang bliver undervisningen således for alvor orienteret imod praksis, og når dét er tilfældet, er det min erfaring, at abstrakte begreber og modeller er nemmere at forstå. Jeg tror, at de studerendes analytiske evner bliver bedre i år, idet vi får rigtig mange anledninger til at drøfte koblinger mellem teori og praksis.

Samtidigt med OffDig Week udgiver forlaget Samfundslitteratur en helt ny lærebogsantologi til grund- og videreuddannelser, ”Digitalisering i offentlig forvaltning”, hvor Jesper Hundebøl er bidragsyder og en del af redaktionen.