Sådan udvikler vi Danmarks største virtuelle event og lærings­platform om offentlig digitalisering

Dansk IT har gentænkt OffDig-konferencen i lyset af coronakrisen. Her får du overblikket over, hvordan vi udvikler OffDig Week, der er designet fra bunden til den digitale tidsalder - og som kommer til at gøre OffDigs særlige DNA virtuelt.

Det er ingen hemmelighed, at Dansk IT har tårnhøje ambitioner for OffDig Week 2020 og hele OffDig-konceptet er blevet tiltænkt til den digitale tidsalder.

- Det er lykkes at udtænke og designe det helt rigtige koncept, der vil kunne løfte OffDig til helt nye højder - også selvom vi befinder os i en svær tid. Vi samarbejder med et af landets førende produktionsselskaber, Make Sense Film, og sammen vil vi skabe en helt unik digital læringsplatform og et virtuelt event om offentlig digitalisering, fortæller Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.

Interaktiv tv-kanal erstatter Musikhuset i Aarhus

Omdrejningspunktet for OffDig Week bliver en interaktiv tv-kanal på nettet. De 1.600 deltagere, som normalt mødtes i Musikhuset i Aarhus to dage i marts, skal i år være sammen hver for sig og videndele online på den særlige læringsplatform, der vil indeholde live-debatter, interviews, workshops, keynotes, podcasts, webinarer og en række andre indholdskoncepter.

”Vi holder fast i OffDig's unikke DNA”

På OffDig Week konverteres det faglige program til et væld af onlinetilbud.

- Selvom OffDig går online i år, så går vi ikke på kompromis med fagligheden. Vi holder fast i OffDig's unikke DNA. OffDig vil fortsat være stedet, der samler fagfolk fra hele landet til debat, videndeling og inspiration. Stedet hvor deltagerne netværker med tidligere og nuværende kollegaer og samarbejdspartnere og ikke mindst stifter helt nye bekendtskaber. I år bliver det bare online, fortæller Rikke Hvilshøj.

Nye formater giver nye muligheder

Der er som altid fokus på et program, der byder på et højt fagligt niveau og lige nu er Dansk IT's konferenceafdeling i samarbejde med OffDigs programkomité ved at lægge sidste hånd på programmet.

Rikke Hvilshøj kan allerede nu løfte sløret for, at programmet til OffDig Week både vil have fokus på den operationelle, strategiske og politiske del af digitaliseringen samt på hvordan man praktisk håndterer digitalisering i en offentlig organisation.

- OffDig Week vil blive udvidet med nye formater, der er skræddersyet til det digitale mødested. Deltagerne vil kunne møde oplægsholdere, leverandører og andre deltagere i en række tematiserede, virtuelle diskussioner og drøftelser, fortæller Rikke Hvilshøj.

Fælles for alle sessioner er, at programkomiteen tilstræber et højt fagligt niveau i de cases, oplæg og debatter, som deltagerne kan opleve.

OffDig on demand

Platformen vil udgøre en digital læringsplatform i tiden efter OffDig Week, hvor deltagerne vil kunne gense live-debatter, interviews, workshops, keynotes, podcasts, webinarer mm.

- Vi forventer ikke, at du afsætter hele uge 35 til OffDig Week. Platformen vil fungere som et online arkiv, hvor deltagerne kan tilgå al indholdet, der produceres både før, under og efter uge 35. Hvis der var noget, du ikke har mulighed for at opleve på et specifikt tidspunkt i uge 35, vil du nemt kunne tilgå materialet efterfølgende, fortæller Rikke Hvilshøj, der dog vil understrege, at man selvfølgelig må være til stede, hvis man vil deltage i en særlig chat eller debat.

Hvad har vi lært af corona?

Ligesom Dansk IT har måtte ændre i planerne for OffDig efter udbruddet af COVID19 har også mange offentlige organisationer været præget af situationen og det de erfaringer vil også blive en del af programmet i uge 35.

Her vil offentlige myndigheder dele erfaringer med, hvordan de har håndteret situationen med innovative digitale løsninger, og du vil kunne høre om krisekommunikation og produktivitetsforøgelser og meget andet. Programmet vil også stille skarpt på hvordan organisationer kommer godt videre efter coronakrisen. 

Det hele løber af stablen den 24. - 30. august 2020, når Dansk IT for første gang byder velkommen på OffDig Week.