De mest læste nyheder på dit.dk i 2020

Et kig i it-krystalkuglen, EA-anbefalinger, nye profiler til bestyrelsen, digital transformation, podcasts og udbudspraksis var bare nogle af de nyheder på dit.dk, der fået flest klik fra læserne.

1) IT-ekspert og fremtidsforsker: Det her skal du passe på i fremtiden

Den tredje store bølge i it-anvendelse er over os. Den er båret af AI, Artificial Intelligence, og det vil ændre spillereglerne – også i Cyber Security, lyder det fra Preben Mejer, IT-ekspert, fremtidsforsker og CEO i videnscentret Radr.dk. Læs mere

Preben Mejer

2) Generalforsamling 2020: Disse stærke profiler stiller op til Dansk IT’s bestyrelse

Fem bestyrelsesmedlemmer er på valg og to nye profiler kandiderer til en plads i bestyrelsen, når Dansk IT afholder generalforsamling i foreningens nye Medlemshus tirsdag d. 31. marts. Læs mere

3) Otte anbefalinger: Sådan får du succes med enterprise-arkitektur

Dansk IT’s fagråd for Business and IT Alignment har udarbejdet en liste med otte gode råd og anbefalinger til arbejdet med enterprisearkitektur (EA). Listen er baseret på praktiske erfaringer fra virksomheder og organisationer, som medlemmerne af fagrådet er eller har været engageret i.

 4) Erfaren rådgiver er ikke i tvivl: Vi skal gentænke digital transformation

Der er behov for et opgør med begrebet digital transformation og den tankegang, der følger med. Lyt til podcast-episoden med Peter Søndergaard.

Peter Sondergaard

5) 7 podcasts der gør dig klogere på data

Skrab mere viden til dig om, hvordan du skaber værdi med data, hvorfor det er vigtigt, at vi diskuterer dataetik og hvilket potentiale, der ligger i de nye teknologier. Se oversigten over data-podcast. Se oversigten over data-podcasts

6) Podcast: Bliv klogere på automatiseret sagsbehandling i den offentlige sektor

I denne episode: Forstå hvad automatiseret sagsbehandling reelt betyder og hør om centrale overvejelser om, hvordan man på den ene side kan udnytte mulighederne med automatisering, men samtidig også kan værne om de grundlæggende værdier, den offentlige sektor i Danmark bygger på.

Ulrik Røh

7) 10 podcasts til dig der arbejder med offentlig digitalisering

Mens vi venter på OffDig Week i uge 35 har vi samlet 10 podcasts, der gør dig klogere på offentlig digitalisering, automatiseret sagsbehandling, fremtidens potentialer, dataetik, digitaliseringsklar lovgivning og meget mere.

8) 16 centrale spørgsmål: Få et stærkere grundlag for beslutninger om it

I denne artikel får du en interessant model og 16 centrale spørgsmål om EA leveret af den hollandske enterprisearkitekt og forfatter Martin Van Den Berg.

EA model

9) Dansk IT og Finansforbundet går sammen om virtuel konference

Det går rigtig stærkt med automatisering af arbejdsprocesser i finanssektoren - og det vil kun fortsætte for fremtiden. Dansk IT og Finansforbundet afholder derfor en 4-timers virtuel konference med fuld fokus på automatiseringens mange muligheder. Læs mere om samarbejdet og konferencen.

10) Udbudspraksis på digitaliseringsområdet er på afveje – behov for en anden tilgang

Ny podcast: Den danske udbudspraksis på digitaliseringsområdet skal gentænkes. Det mener Dansk IT's udvalg for it i den offentlige sektor.Hør argumenterne

Udbudl