Dansk IT sætter fokus på it-sikkerhed

I kølvandet på vores store årlige konference Cyber Security sætter Dansk IT fokus på emnet. Vi har samlet en række artikler, videoer, podcasts, medlemsarrangementer mv. til dig, der vil vide lidt mere.

Trojanske heste, et land uden sky og next level cyber security: Få højdepunkterne fra Cyber Security 2020

Over 100 eksperter og praktikere inden for cyber- og informationssikkerhed var samlet da Dansk IT for 33. gang bød velkommen til foreningens årlige sikkerhedskonference.

Læs artiklen og se billeder fra konferencen

 

Vejledning til virksomheder: Sådan sikrer man de digitale beviser ved brud på it-sikkerheden

Som virksomhed kan man gøre en lang række ting for at sikre sig, at politiet har de nødvendige spor til at kunne opklare en it-sikkerhedshændelse. Blandt andet er logfiler helt afgørende, lyder det i ny vejledning fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og Dansk IT.

Læs vejledningen

 

Preben Mejer

IT-ekspert og fremtidsforsker: Det her skal du passe på i fremtiden

Den tredje store bølge i it-anvendelse er over os. Den er båret af AI, Artificial Intelligence, og det vil ændre spillereglerne – også i Cyber Security, lyder det fra Preben Mejer, IT-ekspert, fremtidsforsker og CEO i videnscentret Radr.dk.

Læs interview


Podcast: Fem trin til at få styr på den fundamentale it-sikkerhed

Der er nok at tage fat på, når man som virksomhed skal sikre sine data og it-systemer. I denne episode får du fem trin til at få styr på den fundamentale it-sikkerhed.

 

M&I: Der findes kun én - identitet

Webinar den 6. februar 2020
At vide hvem der er hvem, og at vide det med sikkerhed er en udfordring, som alle organisationer idag står overfor. Cybersikkerhedstruslen og lovkrav betyder, at styring af indentitet og deres adgange er blevet højaktuelt og nødvendigt.

Læs mere og tilmeld dig

 

Hanne Marie Motzfeldt

Få overblikket: Den retlige paraply for informationssikkerhed

Hvilke regler gælder inden for informationssikkerhed, hvordan skal man som virksomhed forholde sig til dem og er reglerne overhovedet gode nok? Hanne Marie Motzfeldt, lektor i digital forvaltning, Københavns Universitet, giver os svarene.

Læs interview


Podcast: It-advokat: It-sikkerhed er noget af det mest komplekse

It-sikkerhed er i de senere år for alvor kommet på agendaen i danske virksomheder og organisationer. Sikkerhedsbrud er blevet hverdag, og det rejser mange juridiske spørgsmål og dilemmaer. Henrik Mansfeldt Witt er partner og certificeret it-advokat ved Integra. Her giver han svar på spørgsmålene.

 

M&I: Design af sikkerhedstiltag, der virker

Workshop den 3. marts 2020 - København
Sikkerhed er en holdsport, og vores organisationer er kun så stærke som det svageste led. Kom og hør hvordan vi, med hjælp fra designtænkning og adfærdsdesign, kan blive bedre til at arbejde med sikkerhed. Del dine egne erfaringer og lær af andres.

Læs mere og tilmeld dig


M&I: Cybertrusler 2020: Få det afgørende overblik og tips til at beskytte forretningen

Meet & Inspire + webinar den 12. marts 2020
Vil du vide hvordan du som forretningsansvarlig leder prioriterer de vigtigste opgaver og investeringer inden for sikkerhed? Vil du have konkrete løsningsforslag til aktuelle udfordringer samt hvordan du kan medvirke til at styrke virksomhedens sikkerhed?

Læs mere og tilmeld dig


Podcast: It-sikkerhed: De kritiske opgaver står i kø - sådan kan du gribe arbejdet an

It-sikkerhed er blevet et hot emne i mange virksomheder. Som it-sikkerhedschef og it-organisation skal man forsøge at finde modsvar til de mange trusler mod virksomheden. Her giver en sikkerhedsrådgiver gode råd til, hvordan man kan gribe arbejdet an.

 

M&I: Når phishing går "godt"

Meet & Inspire + webinar den 25. marts 2020
Hackere angriber dagligt både virksomheder og private brugere. Phishing er blandt en af de mest udbredte typer, og hackernes mails virker efterhånden så troværdige, at det kan være svært at kende forskel for de fleste mennesker.

Læs mere og tilmeld


Podcast: Cyberangrebene optrappes - vi risikerer, at det eskalerer ud af kontrol

Vi oplever i disse år et stigende antal statslige cyberangreb, der er med til at ekskalere en situation, der minder om en ny kold krig. Danmark bliver nødt til at spille en aktiv rolle for at få defineret klare normer for, hvad der kan accepteres, forklarer Thomas Kristmar fra DANSK IT's fagråd for informationssikkerhed i denne podcast.

 

Netværk til fagfolk: Informations­sikkerhed vest

Bliv en del af en ny netværksgruppe målrettet profiler, der har ansvar for informationssikkerheden i en privat eller offentlig virksomhed.

Netværksgruppen Informationssikkerhed Vest arbejder med konkrete problemstillinger, praktiske løsninger og erfaringer med eksempelvis overordnede udviklingstendenser og nye myndighedskrav.

Læs mere om netværket


Kursus: Den nye ISO/IEC 27002 - træf de rigtige foranstaltninger

Udviklingen af den nye ISO/IEC 27002 er godt i gang, og allerede nu kan vi løfte sløret for standarden. På dette kursus får du indsigt i det sæt af foranstaltninger, som er på vej, og vi giver dig et overblik over standardens nye kategorisering af sikkerhedskontroller. https://dit.dk/Kurser-Certificeringer/Governance/Den-nye-ISO-IEC.

Kurset afholdes den 3. marts 2020 i København.

Læs mere om kurset


Kursus: Dataansvarlighed: forankring af GDPR i den daglige drift

På dette kursus får du indsigt i, hvordan GDPR er relevant for hele organisationen og hvilke opgaver, der skal løses for at opfylde forordningens krav til dataansvarlighed.

9. - 11. marts 2020 i København.

Den-nye-ISO-IEC