Pressen dækkede OffDig 2019 intenst: Her er overblikket

Flere medier dækkede dette års OffDig i Aarhus, og det har resulteret i en lang række artikler fra konferencen om offentlig digitalisering. Her får du overblikket.

OffDig 2019 bød på to dage fyldt med faglige oplæg, workshops og debatter. De omkring 1.600 konferencedeltagere havde mulighed for at dykke ned i 71 forskellige sessioner fordelt på 10 forskellige spor. Den mulighed udnyttede også flere medier, der havde sendt journalister afsted til OffDig 2019 for at dække konferencen.

Herunder er overblikket over de foreløbige historier fra OffDig 2019. Bemærk at en del af artiklerne kun kan læses, hvis man har abonnement til det pågældende medie: 

Rikke Hvilshøj: Alle skal forstå, hvad en algoritme er (ITWatch)
Kunstig intelligens var et hovedtema, da 1.600 it-professionelle i sidste uge deltog i OffDig-konferencen i Aarhus. Det er vigtigt, at man debatterer, hvordan det offentlige fremover skal bruge teknologien, og at alle forstår, hvad algoritmer er, mener direktør i DANSK IT.
Læs artiklen 

Debat om kunstig intelligens og borgerdata: ”Vi skal lige stoppe op og tænke” (Version2)
Algoritmer er ikke parat til at udføre arbejdet, og kunstig intelligens er ikke supergodt, lød nogle af synspunkterne, da dataloger, NNIT og Gladsaxe Kommune diskuterede brugen af borgernes data til algoritme-støttede beslutninger.
Læs artiklen 

Innovationsministeren åbner ballet til to dage med fokus på offentlig digitalisering (ITWatch)
I disse dage mødes en række af landets it-professionelle i Aarhus, hvor temaet er offentlig digitalisering. Innovationsminister Sophie Løhde (V) peger på Danmarks førerposition, men understreger, at det offentlige "er for dårlige til at sprede de bedste løsninger."
Læs artiklen 

Lange projekter og rammevilkår presser it-styring i staten: ”Jeg kan simpelthen ikke begribe, hvor lange de projekter er” (DigiTech)
På årets OffDig-konference blev der gjort status over udviklingen i statslige it-projekter siden 2011. Grundlæggende går det fremad, men projekterne er for lange, og rammerne passer ikke til moderne it-udvikling, lød det fra et medlem af Statens It-råd.
Læs artiklen 

DANSK IT: Offentlige ledere skal ikke gemme sig i skørterne på udbudsjuristerne (ITWatch)
Offentlige ledere skal turde træffe flere beslutninger uden rådgivning fra eksperter, når det gælder it-indkøb. I dag går udbudsprocessen alt for langsomt, fordi man overkomplicerer tingene, mener formand for DANSK IT.
Læs artiklen 

Deltager efter kæmpe it-møde: "Det er ikke teknologien, der er hindrer os længere" (ITWatch)
Efter to dage med idéudvekslinger, inspirationsoplæg og fortællinger fra it-verdenen, drager fire deltagere hjem til virkeligheden og hverdagen i det private og det offentlige. Her er, hvad de tager med sig fra konferencen OffDig 2019.
Læs artiklen 

Københavns Kommune vinder Digitaliseringsprisen 2019 (Avisen.dk m.fl.)
I dag er årets digitale vindere blevet kåret på konferencen Offentlig Digitalisering 2019. Vinderen af Implementeringsprisen blev Københavns Kommune: Prisen blev givet for den fælles platform til implementering af softwarerobotter.
Læs artiklen 

Gladsaxe Kommune efter data-tæsk: Hvis ingen gør noget, rykker vi os ikke (ITWatch)
Gladsaxe Kommune har haft næsen fremme, når det gælder brug af data og kunstig intelligens i offentligt regi. En række projekter har mødt skarp kritik, men nu forsvarer kommunaldirektøren initiativerne. "Vi skal bruge teknologien, så vi kan levere en bedre service," siger han.
Læs artiklen 

Vinderprojekt: Patienter sparer tid med video-snak med lægen (Sjællandske Medier)
Videokonferencer ved hjælp af en særlig app samt en smartphone, tablet eller computer fra patientens eget hjem eller Sundhedscentret i Nykøbing Sjælland eller Sundheds- og Akuthuset i Kalundborg har i gennemsnit sparet patienterne for 50 kilometer på landevejen. Initiativet har netop udløst en pris til Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus.
Læs artiklen 

Her er vinderne af offentlige digitaliseringspriser (ITWatch)
Fem projekter blev belønnet med priser til årets OffDig-konference i Aarhus. Blandt vinderne er et robotprojekt i København, en app i Rigspolitiet og et kommunalt digitaliseringsfællesskab.
Læs artiklen 

Brancheaktører: Samarbejder skal løfte den offentlige digitalisering (ITWatch)
Hvis Danmark skal tage den offentlige digitalisering til nye højder, handler det om at bryde siloer og fokusere på samarbejde og udvikling mellem sektorer.
Læs artiklen 

OS2 vandt Genbrugsprisen ved OffDig19 (DigiTech)
Flere fra OS2s bestyrelse og sekretariatschefen var på scenen for at modtage Genbrugsprisen fra innovationsminister Sophie Løhde i sidste uge i Aarhus. 
Læs artiklen 

Sådan fletter kommuner og hospitaler varme hænder og it-systemer sammen (ITWatch)
Når velfærd og teknologi kombineres, kan det blandt andet knytte patienter tættere sammen med behandlere, og fri ældre fra syv forskellige offentlige it-systemer på én gang, når de rykker på plejehjem.
Læs artiklen 
Sophie Løhde

Nyhed - Mandag - d. 18-3-2019

Sophie Løhde: Det næste digitale verdensmesterskab skal vindes på tillid

Når vi bruger nye teknologier til at forbedre vores samfund og vores velfærd, så må det ikke ske på bekostning af den tillid, som borgerne har til den offentlige sektor og til vores samfund. Det skriver innovationsminister Sophie Løhde i denne kronik, der er skrevet i forbindelse med konferencen OffDig 2019.
Idéer

Nyhed - Mandag - d. 18-3-2019

Undersøgelse: Danmark er verdensmester i offentlig digitalisering - men hvordan bliver vi endnu bedre?

Danmark er udråbt til verdens førende land inden for offentlig digitalisering, men det kræver hårdt arbejde og et knivskarpt fokus på de rigtige problemstillinger, hvis vi skal bevare den førsteplads. Ny undersøgelse peger på nogle af de centrale udfordringer.

Nyhed - Mandag - d. 11-3-2019

Nu går det løs med OffDig 2019: Velkommen til to dage med fokus på offentlig digitalisering

Onsdag og torsdag afholder DANSK IT konferencen OffDig 2019, hvor op mod 1.600 deltagere debatterer offentlig digitalisering og får ny inspiration og viden.