DANSK IT har afholdt generalforsamling: Her er den nye bestyrelse

DANSK IT, der har over 9.500 medlemmer, har onsdag den 27. marts afholdt generalforsamling. En ny bestyrelse har i den forbindelse konstitueret sig. Bemærkelsesværdigt er det, at der nu er et flertal af kvinder i it-foreningens bestyrelse.

I forbindelse med den netop afholdte generalforsamling i DANSK IT har en ny bestyrelse konstitueret sig. På valg var Lisa Herold Ferbing, Michael Ørnø og Line Ørskov, der alle blev genvalgt og derfor også fortsætter i den nye bestyrelse og som foreningens forretningsudvalg.

DANSK IT byder derudover Anne-Sofie Rosbjerg Touray velkommen som nyt medlem af bestyrelsen. Hun er til daglig afdelingsdirektør i Jyske Bank.

Med konstitueringen af den nye bestyrelse står det også klart, at DANSK IT, der har eksisteret siden 1958, nu har et flertal af kvinder i bestyrelsen. Kvinderne sidder således på seks ud af elleve af bestyrelsesposter.

Det er bemærkelsesværdigt i en tid, hvor der er debat om, at der er for få kvinder, der arbejder med it, og det viser, at det bestemt er muligt at ændre den situation, hvis man sætter handling bag ord.

Ligesom sidste år er det Lisa Herold Ferbing, der er formand for bestyrelsen, mens Michael Ørnø og Line Ørskov også begge fortsætter som næstformænd.

DANSK IT’s nye bestyrelse:

Lisa Herold Ferbing, professionelt bestyrelsesmedlem, selvstændig ledelsesrådgiver (formand)
Michael Ørnø, direktør, Statens It (næstformand)
Line Ørskov, direktør, Quarterly Analytics (næstformand)
Pernille Kræmmergård, direktør, Digitaliseringsinstituttet
Per Ahlmann Andersen, selvstændig
Henrik Brix, it- og digitaliseringschef, Favrskov kommune
Per Tejs Knudsen, direktør, cBrain
Pernille Geneser, CEO og cofounder, OurTradeHub
Tine Tuxen Løvstrand, selvstændig informationssikkerhedsrådgiver, TineTuxen aps
Jacob Hallager, founding partner, Nordic Fintech Angels
Anne-Sofie Rosbjerg Touray, afdelingsdirektør, Jyske Bank


DANSK IT er en uafhængig interesseorganisation og et fællesskab for it-professionelle. Her kan du sætte fokus på din karriere gennem fortsat kompetenceudvikling og deltagelse i Danmarks største it-faglige netværk. DANSK IT arbejder for at fremme og understøtte it, hvor dette skaber værdi for samfundet og den enkelte. At samle, styrke og udvikle it-brugere og it-professionelles kompetencer og faglighed. Og på et uafhængigt grundlag varetage samfundets og medlemmernes it-interesser.

Yderligere information: Rasmus Hammer-Jakobsen, politisk konsulent, mobil 53391515 og email rhj@dit.dk