Fire danske it-topchefer var i spil til Årets CIO 2019: Stig Lundbech fra Københavns Kommune vinder prisen

For 14. gang er Årets CIO i Danmark blevet kåret af IDC, Computerworld og DANSK IT. Stig Lundbech fra Københavns Kommune vinder prisen som Årets CIO 2019.

CIO

Vinderen af Årets CIO 2019 er Stig Lundbech, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune. Det blev annonceret tirsdag den 4. juni på en konference i Carlsberg Business Center i København arrangeret af IDC, Computerworld og DANSK IT.

De nominerede til titlen som Årets CIO 2019 var:

Alan Jensen, Salling Group
Ashok Kalyanswamy, Saxo Bank
Peer Omann, Bunker Holding
Stig Lundbech, Københavns Kommune


Det blev altså sidstnævnte, der løb med prisen og æren. Selvom alle fire kandidater har meget at være stolte af, var det Stig Lundbech, der i sidste ende kunne juble over at vinde prisen.  

Københavns Kommune er en af de danske kommuner, der er meget langt fremme med at udnytte digitaliseringen, og Stig Lundbech er som direktør for Koncern IT øverst ansvarlig for det vigtige arbejde. Hovedopgaven er at sikre stabil drift, lave omkostninger og at ny teknologi bliver anvendt optimalt.

Årets CIO 2019-juryens motivation lyder:

Den medarbejdermæssige og produktmæssige kompleksitet i Københavns Kommune kan sammenlignes med de allerstørste danske koncerner. Derudover er landets største kommune også opdelt i 7 selvstændige forvaltninger med hver deres politiske ledere fra ofte forskellige partier - og er samtidig underlagt en lang række hastigt voksende forventninger fra borgere, virksomheder og landspolitikere. 

Midt i de mange interesser har Stig Lundbech styret 400 it-folk fra at være effektive brandslukkere for de få, til at være en trusted partner for samtlige forvaltninger i kommunen. Den stabile drift har samtidig betydet, at Koncern IT er gået fra at være en driftsorganisation til lige meget drifts- og udviklingsorganisation. 

Kommunen høster derfor allerede nu økonomiske gevinster ved brug af ny teknologi – og priser, da Københavns Kommune i år hentede en af de eftertragtede digitaliseringspriser. Samtidig står Stig Lundbechs og team klar i kulissen med flere af de teknologier, som de allerede nu kan se, at forvaltningerne snart vil efterspørge. 

Det er en kæmpe omstilling. Der er skabt tydelige resultater. Og det er et modigt bud på hvordan en CIO kan gribe den stadigt stigende kompleksitet an i rollen, i organisationerne og i it-afdelingerne. 

Derfor er Stig Lundbech Årets CIO 2019.


Stig Lundbech overtager Årets CIO-stafetten fra sidste års vinder, Jesper Riis fra DSV. Du kan læse DANSK IT’s artikel om Jesper Riis og kåringen i 2018 her.

Eftertragtet pris

Det er 14. gang, at IDC, Computerworld og DANSK IT kårer Årets CIO i Danmark. Det er en yderst eftertragtet pris, for Årets CIO handler i høj grad om at sætte spotlight på CIO-rollen og fremtidens it-organisationer. Derudover er det vigtigt, at der bliver sat fokus på den værdi, som it og digitalisering kan bringe til virksomheden med den rette ledelse. Vinderen findes i samarbejde med en nøje udvalgt jury.

Juryen ved Årets CIO 2019 bestod af:

Jesper Riis, CIO, DSV og Årets CIO 2018
Klaus Skjødt, adm. direktør, Sparekassen Kronjylland og bestyrelsesformand, SDC
Stephen Alstrup, professor, Københavns Universitet. 
Line Ørskov, direktør, Quarterly Analytics og bestyrelsesmedlem i DANSK IT 
Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld
Charlotte Thygesen Poulsen, VP, IDC


Læs mere på aaretscio.dk

Podcasts om fremtidens it-organisation

DANSK IT udgiver løbende podcasts om arbejdet med at modernisere de danske it-organisationer. Herunder får du tre episoder, der måske kan inspirere dig i dit eget arbejde: