Video-voxpop: Tre centrale spørgsmål om hvordan vi skaber tillid med digitalisering

I forbindelse med Dansk IT og Altingets debatkonkurrence om tillid, spurgte vi en række deltagere på OFFDIG 2019 om, hvordan de egentlig bliver påvirket af tillids- og datalæk-debatten, og hvilke tiltag, de mener, at man kan og bør tage for at sikre, at tilliden består fremadrettet. Se videoerne i artiklen nedenfor.

Se de it-professionelles svar nedenfor:

Hvordan påvirker debatten om tillid dig?

 

Hvordan styrker vi tilliden til den offentlige datahåndtering?

 

Hvordan styrker vi tilliden til it-løsninger generelt?

 

Du deltager i konkurrencen ved at indsende et debatindlæg under hovedspørgsmålet: "Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?"

Præmier på spil
De indsendte debatindlæg vil blive vurderet af en jury, der består af:

Simon Friis Date, debatredaktør, Altinget
Rikke Hvilshøj, adm. direktør i Dansk IT
Stig Jacob Drejer, medlem af Udvalget for IT i den offentlige sektor i Dansk IT

Vinderen modtager 10.000 kroner i præmie, mens andenpladsen får 4.000 kroner, og tredjepladsen belønnes med 2.000 kroner.

Sådan deltager du
Indlægget må være mellem 800 og 1.000 ord og skal fokusere på at præsentere konkrete løsninger.

Du skal forholde dig til spørgsmålet: "Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?"

Indlæg skal sendes direkte til chef for kommunikation og viden i Dansk IT, Kim Stensdal, på ks@dit.dk senest 1. november 2019. Gør i emnelinjen opmærksom på, at du deltager i debatkonkurrencen.


Teknologier

Nyhed - Onsdag - d. 2-10-2019

Altinget og Dansk IT starter debatkonkurrence om tillid og transparens i det digitale samfund

Debatkonkurrence med pengepræmier på spil: Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektor i Danmark udnytter digitale muligheder og nye teknologier på en måde, så vi samtidig styrker tilliden mellem borgere og myndigheder og sikrer transparensen i fremtidens samfund?