Top 10: Her er de mest populære artikler, podcasts og videoer på dit.dk i 2019

I anledningen af sommerferien har vi gjort status og samlet de ti mest læste nyheder på dit.dk i 2019.

Fremtidens it, nyt videokoncept, gode råd til at pitche en idé , vinderne af årets digitaliseringspriser, flere aktiviteter i Jylland og en ny bestyrelse var bare nogle af de nyheder, der fået flest klik fra læserne.

 1. Digitaliseringsprisen 2019: Her er vinderne og alle de nominerede

Den prestigefyldte Digitaliseringspris blev uddelt af innovationsminister Sophie Løhde på konferencen Offentlig Digitalisering i Aarhus, hvor i alt fem stolte vindere kunne tage imod prisen i hver deres kategori. Se vinderne og de nominerede her.

Læs artiklen

2. DANSK IT har afholdt generalforsamling: Her er den nye bestyrelse

DANSK IT, der har over 9.500 medlemmer, har onsdag den 27. marts afholdt generalforsamling. En ny bestyrelse har i den forbindelse konstitueret sig. Bemærkelsesværdigt er det, at der nu er et flertal af kvinder i it-foreningens bestyrelse.

Læs artiklen

3. DANSK IT lancerer videokonceptet Pitstop: Bliv klog på et aktuelt it-emne på tre minutter

Pitstop er navnet på en ny videoserie, som DANSK IT står bag. På tre minutter får du konkret viden om et aktuelt it-emne og tips til, hvordan du selv kommer i gang med at arbejde med netop det emne, videoen behandler. Første episode handler om DevOps.

Læs artiklen

DIT PITSTOP - Ny viden på kort tid

4. DANSK IT flytter flere arrangementer til Jylland

Nyt fagligt koncept, ny samarbejdsaftale, nye medlemsmuligheder og stor årlig konference er med til at imødekomme medlemmernes ønske om at flytte flere medlemsaktiviteter fra øst til vest i DANSK IT.

Læs artiklen

5. Gode råd til it-professionelle: Kunsten at holde en tale og at pitche en idé

Som it-professionel skal man ikke bare have styr på det it-faglige. At kunne pitche en idé eller holde en tale på en overbevisende måde er også en vigtig kompetence. I denne podcast bliver du klogere på formidling for it-professionelle.

Læs mere

6. Podcast om fremtidens it-systemer og digitale løsninger: Det kan du forvente

I denne podcast-episode fortæller Thomas Hildebrandt, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, om fremtidens it-systemer og digitale løsninger. Vi befinder os på tærsklen til en ny digital tidsalder, og det betyder både nye muligheder og udfordringer.

Læs mere

Tech og strategi i øjenhøjde - en podcast af DANSK IT

7. Toplederne er ikke i tvivl: Manglen på kompetencer er den største udfordring

Manglen på nye talenter og medarbejdere med de rette kompetencer er en kæmpe udfordring for mange virksomheder i takt med den øgede digitalisering. Faktisk er det den største udfordring og risiko netop nu, konkluderer ny undersøgelse.

Læs mere

8. DANSK IT om nyt lovforslag om Center for Cybersikkerhed: Det er for vidtgående og vidtrækkende

DANSK IT har netop afgivet sit høringssvar om lovforslaget om fremtiden for Center for Cybersikkerhed og mere specifikt den såkaldte netsikkerhedstjeneste.

Læs artiklen

9. Medlemsportræt: Digitaliseringen går henover hovedet på dem, der har allermest brug for den

Store dele af samfundet bliver hægtet af, når digitaliseringen bliver så gennemgribende og kompleks, at almindelige dødelige ikke længere kan finde rundt i offentlige it-systemer og på digitale platforme. Det gør Anna de Boer, det nyeste medlem af DANSK IT’s udvalg for it i den offentlige sektor, noget ved hver eneste dag.

Læs medlemsportræt

AnnadeBoermedlemsportraet2

 

10. Vincent Hendricks om it-giganternes fremtid, fake news og de it-professionelles rolle

Vincent Hendricks, dr.phil., ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier, var taler på DANSK IT's årskonference 2019. Her stillede vi ham tre hurtige spørgsmål om it-giganternes fremtid, fake news og de it-professionelles rolle i den sammenhæng.

Læs artiklen

vincent hendricks