Blurred Reality: Sådan vil teknologierne AI, IoT, VR og AR påvirke vores fremtid

Simon Lajboschitz gav deltagerne noget at tænke over, da han holdt et inspirerende oplæg på OffDig 2019 om Blurred Reality. Et populært emne for tiden, ikke mindst for de mange it-professionelle, der deltog på konferencen.

Med titlen ”Blurred Reality” var der lagt op til et oplæg om teknologierne kunstig intelligens (AI), Internet of Things (IoT), Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR), da Simon Lajboschitz, co-founder og CEO hos Khora Virtual Reality gæstede OffDig 2019 d. 13. - 14. marts i Aarhus.

Med en næsten fyldt sal formåede Simon Lajboschitz både at underholde og gøre deltagerne klogere på området i løbet af de 45 minutter, han stod på scenen. Interessen for emnet var stort, hvilket også kom til udtryk i de mange fremmødte og efterfølgende spørgsmål fra salen.

DANSK IT var også til stede, og fangede efterfølgende Simon Lajboschitz til et par spørgsmål om, hvordan blurred reality vil komme til at påvirke vores liv.

Simon-Lajboschitz

 
 
 
 
 
 
 
 

- Jeg tror, at internettet vil blive en del af den menneskelige virkelighed. Ligesom sprog og farver er en forlængelse af os, så vil internettet og den digitale verden blive en forlængelse af os som mennesker. Det vil gøre, at vi vil bruge den digitale verden mere, men også at vi får en slags superkræfter.

- Et eksempel kunne være evnen til at få kontekstafhængig viden. For 30 år siden var det en vigtig evne at kunne huske en masse fakta om sit ekspertområde. Nu kan Wikipedia gøre, at en ekspert vs. en 10-årig med en mobiltelefon bliver en relativ lige kamp afhængig af emnet. I fremtiden vil en 10-årig med et par AR-briller altid vinde stort set uanset emne og kontekst. Derfor må vi revurdere, hvilke evner vi fremmer hos vores børn og i vores samfund. 

Simon Lajboschitz delte også fordele og ulemper ved virtual reality og augmented reality.

- Vi vil kunne rigtig mange ting, som effektiviserer vores fysiske og digitale liv. Vi vil få hjælp til at blive de personer, vi ønsker at være og bruge teknologi til at holde os til den bedste version af os selv. Derudover kommer en uendelig liste af applikationsmuligheder.

- Vi skal dog finde en god løsning til, hvordan vi forholder os til brug af persondata. Forhåbentlig både en åben og transparent løsning med mulighed for at skrue op og ned for mulighederne for datadeling. Vi skal finde ud af, hvor teknologi vil forbedre vores liv, men endnu vigtigere hvor teknologi vil forringe vores liv. Diskussionen om at passe børnene med iPads i stedet for leg vil være endnu mere relevant om 15 år.

Er du interesseret i at blive endnu klogere på alle teknologierne bag blurred reality, er du velkommen til at kontakte Simon Lajboschitz og holdet hos Khora Virtual Reality.

Du kan hente præsentation fra oplægget her.