Den digitale transformation: Det kræver den af os, og sådan skal vi forholde os

De ægte succeser findes i organisationer, som har formået at få menneskerne til at fungere sammen med den nye teknologi, lyder det fra Sacha Mendes da Silva, Deputy Head hos Alexandra Instituttet og taler på RFID & IoT in the Nordics 2019.

Digitalisering rammer en virksomhed uanset hvad, og det betyder ofte store ændringer for medarbejderne. Vi har stillet nogle hurtige spørgsmål til Sacha Mendes da Silva, Deputy Head hos Alexandra Instituttet, der rådgiver offentlige og private virksomheder om at anvende den nyeste it-forskning og teknologi.

Hvad kræver den digitale transformation af ledelsen og resten af organisationen?

- Det kan være, vi taler meget om den digitale transformation for tiden, men reelt set er det noget, der har foregået i mange år. Mange virksomheder har måske ikke bemærket det, men først nu indset at det ikke bare handler om at drysse noget ny teknologi ind over firmaets processer, produkter og tjenester. 

- Da digitaliseringen betyder store ændringer for medarbejderne, spiller ledelsen en afgørende rolle for at skabe de bedste rammer for, at denne transformation kan ske med det ønskede resultat. Samtidigt skal ledelsen være klar til at ”gribe” reaktionerne fra medarbejderne, når digitaliseringen rammer deres hverdag.

Hvad menes med 'økosystemet'? 

- Grunden til, jeg taler om økosystemer, er inspireret af en af mine gode samarbejdspartnere, som bruger metaforen. Mange virksomheders motivation for at digitalisere handler om deres egne behov og gevinster. Det kan vi kalde for egosystem. Men ecosystem, økosystemet, er større og mere bæredygtigt at basere sine forandringer og tiltag på, herunder digitaliseringen. Det stikker ganske enkelt dybere at kunne skabe nye produkter, nye forretningsområder og tilegne sig nye domæner ved digital transformation frem for ”kun” at optimere en intern proces for at skabe økonomisk optimering.

Sacha Mendes da Silva skal holde oplægget 'Organizing workforce and resources in the technological era' på konferencen RFID & IoT in the Nordics den 23. maj 2019.

Hvad vil du gerne gøre deltagerne klogere på med dit oplæg?

- Mit fokus med oplægget er at pege på, at godt nok er vi alle teknologipassionerede til konferencen, men forskellen mellem succes eller det modsatte kan ligge i evnen til at lave den digitale transformation med fokus på kulturen, organisationen og individet. Teknologi har vi masser af og kommer til at have mere, men de ægte succeser findes i organisationer, som har formået at få menneskerne til at fungere sammen med den nye teknologi.

Der er ledige pladser, læs om konferencen:

Indhold - Torsdag - d. 23-5-2019

RFID & IoT in the Nordics