Deltag i debatten og tag kontrol over dine data

DANSK IT har talt med Pernille Tranberg, der er Co-founder af DataEthics.eu og medarrangør af European Data Ethics Forum 2019. Pernille Tranberg fortæller, hvorfor konferencen er så vigtig, og hvorfor du som privatperson og virksomhed bør deltage i debatten.

Dataetik er og bliver en vigtig diskussion, så du som individ formår at have kontrollen over dine egne data og personlige oplysninger.

- Formålet med European Data Ethics Forum er at fremme de gode eksempler. At indtage en konstruktiv og kritisk holdning til brug af data - men vise, at det kan lade sig gøre, at gøre det etisk ansvarligt. Vi løfter altså ikke kun pegefingrene, men viser primært vejen til hvordan det skal gøres.

- Hvis vi ikke får vendt udviklingen i forhold til digitaliseringen og internettet, så du som individ er i kontrol over dit eget liv (data), så mister vi vores demokrati og velfærdssamfund. I et velfungerende demokrati er det dem, der har magten, der er gennemsigtige med hvordan de forvalter magten. Hvis individer bliver alt for gennemsigtige, bliver vi manipulerbare både økonomisk og politisk. Derfor er dataetik vigtigt.

Pernille Tranberg Data Ethics 

Pernille Tranberg giver dig 3 gode grunde til at deltage på konferencen den 10. oktober 2019

  • Kom helt på forkant med dataetik og AI-etik
  • Mød nogle af dem, der tør gå forrest og vise vejen med helt konkrete cases
  • Udvid dit netværk med andre, der har samme værdier og ønsker til vores digitale fremtid

Programmet for dagen er tætpakket med spændende cases, et stærkt hold af oplægsholdere, internationale eksperter, keynote Paul Nemitz fra Europa-Komissionen, diskussioner om AI og dataetik, dilemma games og meget mere.Indhold - Torsdag - d. 10-10-2019

European Data Ethics Forum 2019