Professor i IT-ret: Disse områder vil fylde meget for IT-juristen i 2020

Henrik Udsen, professor, dr.jur. på Københavns Universitet, kigger et år frem i den juridiske it-branche. Henrik Udsen skal også give den it-retlige nyhedsopdatering på IT Jura konferencen den 18. september i København.

Den digitale udvikling påvirker alle dele af samfundet, og giver også spændende tider og en rivende udvikling for IT-jurister og hele den juridiske profession. Der er, og vil være, stor fokus på en række nye teknologier, og Henrik Udsen forventer, at især disse fire områder kommer til at fylde meget det næste års tid:

GDPR og persondata

Der bliver stillet specifikke og høje krav til behandlingen af persondata, og det er afgørende at virksomheder og myndigheder har styr på at håndtere persondata, ikke mindst fordi brugen af data hele tiden stiger. Siden persondataforordningen trådte i kraft den 25. maj 2018, har arbejdet med GDPR og persondata fyldt rigtig meget. Det vil skifte karakter i den kommende tid men fortsat fylde meget.

Kunstig intelligens

Der er et stort potentiale i brugen af kunstig intelligens, der i stigende omfang bruges i virksomheder og hos myndigheder. Kunstig intelligens kan bl.a. bruges som beslutningsstøtte i den juridiske sagsbehandling, og dette vil der være stor fokus på i den kommende tid.

Blockchain

Hvor udbredt blockchain og DLT-teknologien bliver er fortsat omdiskuteret, men rigtig mange virksomheder har fokus på teknologien, og den må forventes også at give mange juridiske arbejdsopgaver i den kommende tid. Blockchain kan blandt andet bidrage til større gennemsigtighed, færre omkostninger ved finansielle transaktioner og automatisering af den juridiske verifikation.

Legal Tech

Vi vil også se en stor udvikling på området med legal tech de kommende år, som har et stort potentiale. Teknologien kan kort sagt understøtte den traditionelle advokatbranche og være med til at løse juridiske problemstillinger og opgaver på en hurtigere og nemmere måde.

 

Du kan møde Henrik Udsen og andre spændende oplægsholdere, der skal tale om tilsyn i praksis, K04, ansvarsspørgsmål ved brug af kunstig intelligens, legal tech og contract management og meget mere på den 20. IT Jura konference den 18. september 2019 på Carlsberg Museum & Businesscentre, København.