Sådan kører du dine projekter på halv tid med dobbelt effekt

Michael Ehlers, partner, Implement Consulting Group, er en af grundlæggerne bag Half Double metodologien, en metode, der går ud på at køre projekter på halv tid med dobbelt effekt – og som rent faktisk virker.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Hvis det er muligt at køre projekter på halv tid med dobbelt effekt, hvorfor gør alle ikke det?

Udover at være en af grundlæggerne bag metoden, er Michael Ehlers oplægsholder på DANSK IT’s Projektledelses-konference den 13. november med oplægget ”Hvordan kører man projekter på halv tid med dobbelt effekt?”. Selve titlen vakte opmærksomhed i DANSK IT, og vi har derfor stillet fire skarpe spørgsmål til Michael for at få afklaret, om Half Double-metoden virkelig lever op til det navnet antyder.

Hvordan er det overhovedet muligt at køre projekter på halv tid med dobbelt effekt?
- Den simple udgave er følgende: Det handler om at halvere tiden til værdiskabelse. Hvis det normalt tager 1 år at udvikle det, man gerne vil lancere i markedet, skal man i stedet designe projektet til at udvikle en delkomponent, der lanceres allerede 6 måneder inde i projektets forløb. På den måde skabes en positiv og selvforstærkende cyklus, hvor udviklingsobjektet afprøves og starter med at skabe værdi tidligt.

- Alle projekter kan gøre dette. Men få gør det. Det skyldes primært valg af en traditionel projekttilgang, uvidenhed og en mangel på kompetence, at der ikke er flere, der gør det i dag.

Er der evidens og talmateriale til at bakke påstanden op, så man ved, at det rent faktisk virker med Half Double?
- Forskere fra Aarhus universitet har påvist, at succesraten ved Half Double-metoden er 70% (mod 30% normalt).

Hvilken rolle har universiteterne spillet i udviklingen af metoden?
- Universiteterne har deltaget gennem alle 3½ år af projektet. De har bidraget med viden om projektfeltet men har primært bidraget med forskningsartikler og evaluering af de 16 pilotprojekter, der er gennemført med Half Double-metoden.

Hvilke kerneelementer er Half Double baseret på?
- Half Double er baseret på tre kerneelementer:

  • Impact: Intensiveret fokus på projektets værdiskabelse fremfor at betragte projektet som en succes, hvis vi blot leverede det, vi lovede (og som nu kan risikere at være uaktuelt).
  • Flow: Sikre progression af projektet hver uge.
  • Leadership: Alle projekter består af mennesker. Lad os starte med at sikre, at menneskerne omkring projektet er tydelige på værdiskabelsen, er med på idéen og føler sig motiveret.

Mød Michael Ehlers og de andre dygtige oplægsholdere på DANSK IT's Projektledelseskonference den 13. november i København, og bliv endnu klogere på Half Double metoden og andre nye trends, cases og gode værktøjer om projektledelse.

Indtil da kan du læse mere om Half Double og se videoer, der giver et godt indblik i metoden på Implement Consultings Groups hjemmeside.

-