Dansk IT forærer møbler til unge med særlige behov

En del af de møbler, der stod på Dansk IT’s tidligere hovedkontor på Bredgade, er nu blevet foræret til unge med særlige behov.

Med klare ambitioner om at være en moderne og attraktiv forening valgte Dansk IT at flytte til nye lokaler på Vermundsgade for få uger siden. I den forbindelse blev det derfor også besluttet at investere i nye møbler med målet om at skabe et moderne og mere sammenhængende og gennemtænkt medlemshus. 

-I forbindelse med at vi er flyttet i nye lokaler og har etableret et nyt medlemshus, så har vi haft brug for at opgradere for blandt andet at sikre, at vores kursusfaciliteter og mødelokaler kommer til at se så professionelle og inspirerende ud som muligt, fortæller Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.

Du kan læse mere om flytningen her: Dansk IT flytter til moderne domicil - lover ny bølge af medlemsaktiviteter

I en god sags tjeneste valgte Dansk IT derfor at bortgive de tidligere møbler til dem, der kunne få gavn og glæde af dem.

Forskellige annoncer og opslag på de sociale medier vakte hurtigt interesse. Flere forskellige nysgerrige foreninger og privatpersoner fandt efterfølgende vej forbi Bredgade, hvor møblerne stod.

En af disse foreninger var Elleslettegård, som tilbyder bolig, uddannelse og beskæftigelse til unge med særlige behov. Her var forstander Stinne Hjorth-Andersen meget interesseret i at benytte møblerne til istandsættelse af nye lokaler og værksteder, hvor de unge kan specialisere sig i forskellige praktiske fag.

Vi har snakket med Stinne Hjort-Andersen fra Elleslettegård, hvor de nye møbler allerede nu har skabt stor glæde blandt de unge samt medarbejderne i foreningen.

- Vi og de unge får virkelig en fed følelse af det, da vi nu har sparet nogle penge, som vi kan bruge på andre ting som Ipads til de unge, hvilket vi ellers ikke ville have råd til, siger Stinne Hjorth-Andersen.

Hos Elleslettegård hjælper de nye møbler, bl.a. hæve-sænkeborde, specielt til med at forbedre de fysiske arbejdsprocesser, da både unge og medarbejdere ikke længere behøver at sidde ned, men nu kan stå op og have glæde af skrivebordene fra Dansk IT.

- Vi er her hos Dansk IT særligt begejstret for, at de gamle møbler nu kan gøre gavn for unge, fortæller Rikke Hvilshøj, administrerende direktør i Dansk IT.

Der var i det hele taget stor begejstring blandt de besøgende på Bredgade, hvor beslutningen om at give de tidligere Dansk IT-møbler væk skabte glæde.