Sådan kommer du i gang med håndtering af data

Alle ved at store mængder tilgængelige data er en konkurrencefordel og giver en enorm indsigt. Men hører du også til dem, der synes, at det virker uoverskueligt at skulle håndtere dem? Claus Kenberg, CCO og CDO hos Saxo, kommer med gode råd til dig, der gerne vil i gang.

Claus Kenberg arbejder til daglig med håndtering af enorme mængder data i Saxo, og deler ud af egne erfaringer på området.

- Jeg oplever ganske ofte, at alt for mange virksomheder ikke kommer i gang med at arbejde mere elegant med data, fordi de mener, at de står foran en række uoverkommelige barrierer. Én af disse barrierer er ofte selve håndteringen af data. At data ligger på tværs af uoverskueligt mange kildesystemer, at de ikke har en fælles nøgle på tværs af systemerne, og/eller at datakvaliteten simpelthen er for dårlig.

- Nu har jeg selv en teknisk baggrund, og jeg forstår godt alle argumenterne, fra især it-afdelingen. Men jeg er også af den overbevisning, at der er sket en decideret revolution af BI-værktøjer bare de sidste par år, som gør mange af disse problemstillinger langt nemmere at håndtere. Flere værktøjer er endda placeret direkte i skyen, og dermed kan mange virksomheder faktisk komme i gang med små eksperimenter uden at skulle igennem den tunge proces med it. Ideelt set skal it selvfølgelig være med – måske endda eje og administrere det hele, men jeg oplever desværre ofte, at it i sig selv er en barriere, fordi de ikke er bekendt med de mange nye muligheder.

I forlængelse af det, giver Claus Kenberg 3 gode råd til at komme godt fra start med at håndtere data. 

Kom godt fra start

1. Bare se at komme i gang. Men lad være med at starte et stort internt data-monster-projekt, hvor man beder om en kæmpe check, der skal retfærdiggøres med en endnu større business case.

2. Start småt. Måske med et lille team bestående af et par analytikere, og gerne et par nysgerrige sjæle fra it-afdelingen, og se hvad det kan drives til.

3. Prøv det af med et hackathon, og se hvor langt man kan komme på en dag eller en uge.

- Jeg tror, at mange vil blive overrasket over hvor tilgængeligt håndtering af data faktisk kan være, slutter Claus Kenberg af.

Du kan møde Claus Kenberg og andre dataeksperter på DANSK IT's datakonference den 12. september, hvor du kan få flere gode råd og inspiration til at håndtere og skabe værdi af data.

Indhold - Torsdag - d. 12-9-2019

Boost værdien af dine data