Årets CIO 2019: Nu er det blevet tid til at finde Danmarks dygtigste it-leder

Er du Danmarks dygtigste it-leder, eller kender du personen? Det er blevet tid til at indstille kandidater til titlen som Årets CIO 2019.

Hvert år kårer IDC, Computerworld og DANSK IT Årets CIO i Danmark. I år finder kåringen sted den 4. Juni, og det betyder, at det er nu, at jagten går ind på at finde Danmarks dygtigste it-leder i 2019. 

Det er 14. gang, at den eftertragtede pris skal uddeles, og både DANSK IT, Computerworld og IDC vil gerne opfordre så mange som muligt til at melde deres kandidatur til Årets CIO 2019. 

Vinderen findes i samarbejde med en nøje udvalgt jury, og det sker efter en helt fastlagt proces. 

Bliv kandidat til Årets CIO 2019
Du kan finde alle informationerne om Årets CIO på www.aaretscio.dk og udfylde dit kandidatur ved at klikke her.  

Juryen, der kårer Årets CIO 2019, består af:

  • Jesper Riis, CIO, DSV og Årets CIO 2018 (CIO repræsentant)
  • Klaus Skjødt, adm. direktør, Sparekassen Kronjylland og bestyrelsesformand, SDC A/S (Topleder repræsentant)
  • Stephen Alstrup, professor, Københavns Universitet (Akademisk repræsentant)
  • Line Ørskov, direktør, Quarterly Analytics og bestyrelsesmedlem Dansk IT (Dansk IT repræsentant) 
  • Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld (Computerworld repræsentant)
  • Charlotte Thygesen Poulsen, VP, IDC (IDC repræsentant og formand for juryen 2019) 

Tidsfrist for indsendelse af spørgeskemaer er 12. april 2019. 

Når alle kandidatbesvarelser er modtaget, analyserer IDC de indkomne kandidater og præsenterer top 10 for juryen. Juryen vælger de fem bedste kandidater, som offentliggøres og hver især gennemgår en personlig 360 graders vurdering af to af juryens medlemmer. Juryen mødes igen og bliver enige om en vinder, der kåres ved middagen den 4. juni.

Har du kandidatforslag eller spørgmål til prisen, kan du kontakte Charlotte Poulsen fra IDC på cpoulsen@idc.com.

Årets CIO er en eftertragtet pris
Årets CIO er en yderst eftertragtet pris. Kåringen handler nemlig i høj grad om at sætte spotlight på CIO-rollen og skabe ikoner, og derudover er det vigtigt, at der bliver sat fokus på den værdi, som it og digitalisering kan bringe til virksomheden med den rette ledelse.

De fem nominerede til den prestigefyldte pris i 2018 var Steffen Andersen, Adform, Ann Fogelgren, Børsen, Jesper Riis, DSV, Peter Cabello Holmberg, Pandora og Kristian Hjort-Madsen, PFA. Det blev Jesper Riis, CIO i DSV, der løb med titlen som Årets CIO 2018.

Juryen, hvor DANSK IT var repræsenteret, valgte at kåre Jesper Riis som Årets CIO med udgangspunkt i blandt andet hans arbejde med at nedbringe it-kompleksiteten i DSV. Det blev også fremhævet, at han blandt andet har stået i spidsen for integrationen af hele 23.000 nye brugere i forbindelse med opkøb. 

CIO’en fra DSV, en global transportvirksomhed med 45.000 medarbejdere, forklarede i en paneldebat til konferencen i 2018, at han sammen med både it-organisationen og DSV i det hele taget har ambitioner om at løfte det digitale til nye højder:

- Vi har en oplevelse af, at vi for nogle år siden vandt Superligaen. Nu er vi i top tre i Champions League. Hvis der så også var en global liga, ville vi gerne derop også. Så det handler om globalisering og en markedsandel, som vi helt sikkert skal konkurrere om. 

- Det gør vi ved at gøre os kontinuerligt mere lønsomme, og det handler om, at vi har skabt et fundament, hvorpå vi nu har muligheden for at gøre tingene mere effektive og rentable. Vi er også mere parate til innovation og til at tage det næste skridt. Så vi er klar til både at høste og udvikle på den platform, vi nu er i stand til at levere, lød det fra Årets CIO 2018, Jesper Riis.

Læs hele artiklen her: Jesper Riis fra DSV kåret som Årets CIO 2018: Har tårnhøje it-ambitioner

Podcast om fremtidens it-organisation
I 2017 var Årets CIO Torben Kjær, der vandt prisen for sin indsats som CIO i Rambøll. Torben Kjær medvirkede for nylig i en episode af DANSK IT's podcast "Tech og strategi i øjenhøjde", hvor vi jagtede formlen på succes i de danske it-organisationer.

I podcasten møder du fem forskellige eksperter, der alle giver deres bud på, hvordan en moderne it-organisation skal skrues sammen, så den i et tæt samspil med forretningen kan være med til at sikre og understøtte den digitale innovation. Lyt til podcasten her: