God sommer: Her er læsestof og podcasts om it til din sommerferie

Sommerferien er over os. Her er læsestof og podcasts om spændende it-emner fra både ind- og udland til din ferie.

For de fleste af os er det nu igen ved at være tid til sommerferie. Vejret er i topform, og der er dømt strandture og lange sommeraftener. Det bliver ikke meget bedre. 

Dansk IT ønsker dig en rigtig god sommerferie. Husk nu drosle ned for både mailen, mobilen og de sociale medier, så du kan være helt udhvilet, når du vender tilbage til hverdagen efter ferien.

Når du nu ligger i en liggestol og nyder solen, kan det være meget rart med lidt læsestof til at fordrive tiden med. Herunder følger derfor et par tip til artikler og podcast til din sommerferie:

Lad os begynde med et par udenlandske featureartikler om nogle af de mest omtalte emner fra det forgangne år. Hvis du også er en af dem, der er nysgerrig efter at forstå mere om blockchain og kryptovalutaer, kan nedenstående featureartikel fra det amerikanske magasin The Wired anbefales. Det er både en fascinerende fortælling og et godt indblik i en verden, der stadig er noget fremmed for mange af os: 

Inside the crypto world’s biggest scandal
Arthur and Kathleen Breitman thought they held the secret to building a new decentralized utopia. On the way, they plunged into a new kind of hell. A crypto-tragedy in three acts.
Læs artiklen her. 

Det er næppe mange Facebook-brugere, der ikke har hørt om Cambridge Analytica efterhånden. Der er sagt og skrevet meget om både dataskandalen og virksomheden bag. The Guardian bragte for et par måneder siden dette meget interessante interview med en af de personer, der var med til at udvikle løsningen:

The Cambridge Analytica Files
‘I made Steve Bannon’s psychological warfare tool’: meet the data war whistleblower
Læs artiklen her.  

Her på Dansk IT’s hjemmeside har vi også bragt en del artikler i løbet af de seneste måneder. Her er nogle af dem, der måske egner sig godt til lidt ferielæsning: 

Professor: Teknologiske fremskridt skaber ikke arbejdsløshed – vi skal ikke frygte automatisering og robotter
Danmark er særligt godt rustet til at håndtere de forandringer på arbejdsmarkedet, der kommer med blandt andet automatisering, robotter og kunstig intelligens. Det fortæller Philipp Schröder, professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, og medlem af regeringens disruptionråd.
Læs artiklen her.

Bliv klogere på kunstig intelligens og machine learning: Tre videoer med tankevækkende pointer
Udviklingen inden for kunstig intelligens og machine learning går voldsomt hurtigt i øjeblikket, og det kan godt være lidt af en udfordring af følge med, selvom man er it-professionel. Her får du tre glimrende TED Talks, der hjælper dig med at forstå teknologierne, koncepterne og perspektiverne.
Læs artiklen her.

Forstå VeriSM: Alle digitale organisationer kan få gavn af den nye model
Digitalisering er en vigtig agenda både i forhold til den måde, man både innoverer, udvikler, tilvejebringer og supporterer produkter på. VeriSM hjælper dig med at få hele organisationen involveret i den digitale transformation.
Læs artiklen her.

Guide: Fire tip til at få et bedre WiFi-netværk i dit hjem
Det er skønt med en hurtig bredbåndsforbindelse, men din hastighed på det trådløse WiFi-netværk forringes kraftigt, hvis du ikke er opmærksom på opsætningen. Du kan selv gøre meget for at optimere dit WiFi-netværk. Her får du fire konkrete tip.
Læs artiklen her. 

Vi kan også anbefale et par podcasts til dig, der foretrækker at lytte frem for at læse. Dem finder du her: