Bliv klogere på kunstig intelligens og machine learning: Tre videoer med tankevækkende pointer

Udviklingen inden for kunstig intelligens og machine learning går voldsomt hurtigt i øjeblikket, og det kan godt være lidt af en udfordring af følge med, selvom man er it-professionel. Her får du tre glimrende TED Talks, der hjælper dig med at forstå teknologierne, koncepterne og perspektiverne.

Kunstig intelligens og machine learning er i fuld gang med at forandre måden, man driver en virksomhed på, og de nye teknologiske muligheder åbner op for helt nye produkter og services på tværs af alle brancher og industrier. Man bliver dog hurtigt noget rundtosset, når man skal forsøge at forstå, hvad kunstig intelligens og machine learning helt præcist handler om. Som med alle andre megatrends er der mange informationer at forholde sig til, og AI-hypen er da til tider også ved at kamme over. 

Men tag ikke fejl: Kunstig intelligens og machine learning rummer masser af reel værdi for dig og den virksomhed, du er en del af. Det er ikke fremtidssnak, det er helt konkrete løsninger og teknologier.

Udfordringen er derfor – som med så meget anden teknologi – at forstå, hvordan kunstig intelligens og machine learning kan anvendes strategisk i virksomheden. Det kræver, at man har indsigt i de grundlæggende muligheder. 

Tre gode oplæg på video
Der findes heldigvis allerede rigtig meget god litteratur på området, og der er også mange inspirerende præsentationer om kunstig intelligens på nettet. Herunder får du nogle tip til helt konkrete oplæg på video, der kan fungere som et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at forstå mulighederne og perspektiverne i kunstig intelligens og machine learning. Videoerne gør dig ikke til ekspert på området, men det er i hvert fald en begyndelse.   

Bogen The Second Machine Age af MIT’s Erik Brynjolfsson and Andrew McAfee har efterhånden nogle år på bagen, men det er stadig en af de bøger, der på fornemste vis hjælper dig med at forstå den nye digitale tidsalder, der banker på døren til virksomheder og organisationer verden over. 

I The second machine age får du et godt indblik i de teknologiske kræfter, der er på spil, samt en række vigtige pointer om, hvordan vores verden vil blive forandret. Mens bogen i sig selv er meget anbefalelsesværdig, så kan du også få hovedpointerne via denne TED Talk af Andrew McAfee, den ene af forfatterne: 

Et andet oplæg om kunstig intelligens, der kan anbefales, er nedenstående af Richard Socher, der er chief scientist hos Salesforce og forsker og underviser på Stanford University. I denne TED Talk zoomer han blandt andet ind på mulighederne med deep learning:

Endelig kan det anbefales, at du ser denne præsentation af den schweiziske forsker Juergen Schmidhuber, hvor han både forklarer de store fremtidsperspektiver og også ser nærmere på konkrete løsninger fra selskaber som Google, Apple og Amazon:

Der findes naturligvis også mange relevante artikler om kunstig intelligens rundt omkring på nettet. En af de artikler, der giver et meget godt overblik, er McKinsey’s What AI can and can’t do (yet) for your business

Her på DANSK IT’s hjemmeside bragte vi for nylig også et interview med Philipp Schröder, professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, og medlem af regeringens disruptionråd. I interviewet forklarer han, hvorfor Danmark er særligt godt rustet til at håndtere de forandringer på arbejdsmarkedet, der kommer med blandt andet automatisering, robotter og kunstig intelligens: Teknologiske fremskridt skaber ikke arbejdsløshed – vi skal ikke frygte automatisering og robotter.

Ny konference om kunstig intelligens og machine learning
Hvis du ønsker at dykke endnu mere ned i kunstig intelligens og machine learning, har du mulighed for det den 20. juni, hvor DANSK IT afholder en stor konference. Læs mere her:

AI og machine learning i praksis

Konference - Onsdag - d. 20-6-2018

AI og machine learning i praksis

Artificial intelligence (AI) og machine learning vinder nu for alvor frem i danske virksomheder, hvor teknologierne leverer helt konkrete resultater og skaber masser af værdi.