Fagrådet for informations­sikkerhed: "Det er en god dag på kontoret, når vi kan være med til at forbedre it-sikkerheden"

Der er masser af vigtige opgaver at tage fat på i DANSK IT’s fagråd for informationssikkerhed. Vi vil påvirke og forbedre it-sikkerheden i hele Danmark, lyder ambitionen hos formand Torben Jørgensen.

Torben Jørgensen

It-sikkerhed er over de seneste år gået fra at være noget, som primært it-fagfolk interesserede sig for, til at være med på bestyrelsesagendaerne og et samtaleemne omkring de danske middagsborde. 

Mange danskere har både privat og professionelt fået øjnene op for de sikkerhedsmæssige udfordringer, der opstår i en stadig mere digital verden.
 
Der er dog fortsat masser af arbejde at tage fat på, når det kommer til at øge kendskabet til it-sikkerhed og de trusler, der eksisterer – samt naturligvis ikke mindst de processer, forholdsregler og værktøjer, der kan være med til at forbedre it-sikkerheden i både de danske virksomheder og organisationer og i de danske hjem. 

Det er dette arbejde, der er omdrejningspunktet i Fagrådet for informationsikkerhed i DANSK IT. Her arbejder medlemmerne året rundt for at sikre et trygt digitalt Danmark. 

- Vi vil være med til at påvirke og forbedre it-sikkerheden i hele Danmark, forklarer formanden for fagrådet, Torben Jørgensen.  

- It-sikkerhed er relevant både for dig og mig som borgere og private brugere af it-tjenester, men også som ansatte i virksomheder. 

- Så lang tid vi kan være med til at påvirke virksomheder til at forbedre it-sikkerheden både internt og i forhold til brugerne af deres services, så er det en god dag på kontoret i Fagrådet for informationssikkerhed, lyder det fra Torben Jørgensen. 

Mange forskellige aktiviteter
Fagrådet for informationssikkerhed arbejder blandt andet løbende med høringssvar og har på det seneste også samarbejdet med Forbrugerrådet Tænk om tips til sikkerhed på nettet og med NC3 om en vejledning til danske virksomheder om, hvad man kan gøre, inden man bliver hacket og når bliver hacket. Læs mere om den vejledning her

Samtidig står Fagrådet for informationsikkerhed hvert år bag konferencen IT-Sikkerhed, der den 23-24. januar 2019 finder sted for 32. gang. Læs mere om konferencen her.  

- Med konferencen IT-Sikkerhed, som vi holder hvert år, er vi med til at sikre, at der sker en vidensforøgelse blandt dem, der er med på konferencen, siger Torben Jørgensen.  

Vigtigt med diversitet i fagrådet
Hvilken profil skal man have for at have en chance for at blive en del af Fagrådet for informationssikkerhed? 

- Du skal helst være i en af de brancher, der ikke allerede er repræsenteret, eller også skal du være klar, hvis en af de andre stopper. Jeg er meget opmærksom på, at vi ikke alle ender med at være fra banksektoren, fra konsulentbranchen eller fra det offentlige – men at der er en diversitet.

- Derfor forsøger vi også både at have folk med, der har været på arbejdsmarkedet længe og folk, der stadig er studerende. Og der skal også være en jævn fordeling af både mænd og kvinder. Diversiteten er helt afgørende, for vi tænker altså bare forskellige, afhængig af hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

- Hvis man har interessen, er det bare at række ud og høre, om man kan komme i spil, lyder det fra Torben Jørgensen.   

Læs mere om Fagrådet for informationsikkerhed.  

Hvis du ønsker at vide mere om Fagrådet for informationssikkerhed, kan du skrive til DANSK IT på akm@dit.dk


Lyt til podcast med Torben Jørgensen

Torben Jørgensen fra Fagrådet for informationssikkerhed medvirker også i denne nye podcast om fremtidens it-organisation: Web logo It sikkerhed 2019

Indhold - Onsdag - d. 23-1-2019

IT-sikkerhed 2019

Den 23.- 24. januar 2019 afholder DANSK IT for 32. gang den årlige IT-sikkerhedskonference. Konferencen løber over to dage i København og byder hver dag på to spor, hvilket betyder at du selv har mulighed for at sammensætte dit program.