Folkemødet: Alle taler it i Allinge

Skal du på Folkemødet? Det burde du – Folkemødet er i stigende grad optaget af samfundets digitalisering og i år omhandler et hav af arrangementer på den ene eller anden måde it og digitaliseringsdagsordenen.

I år fylder DANSK IT 60 år – og kigger man på årets Folkemødekalender, har DANSK IT sat sit fodspor i debatten. Folkemødet er digitalt, og der er rig mulighed for at deltage til arrangementer, som omhandler håndteringen af data eller det digitale. Siden Folkemødet begyndte i 2011 har det udviklet sig fra at være en lejrskole for politiske insiders, til nu at være en ægte mulighed for at få gjort noget ved de dagsordener, der rykker.

It og digitalisering er på alles læber i Allinge. Alt fra ledelse i den digitale tidsalder, til kvinders ytringsfrihed på sociale medier debatteres i standene, arrangeret og debatteret af så forskellige organisationer som KMD, Amnesty International og Dansk Metal. Alle er i år interesseret i at diskutere it-politik, og er du på Folkemødet, vil der være rig mulighed for at deltage i debatten.

- Det er super afgørende, at it og digitalisering har flyttet sig fra at være noget der kun tales om blandt it-ordførere og it-fagfolk til nu at være en ting som alle beskæftiger sig med. It-afdelingen er rykket ud af kælderen og er blevet et helt centralt omdrejningspunkt i samfundet og nu også her på Folkemødet. DANSK IT bidrager med at oplyse og debattere om de muligheder, it og digitaliseringen giver os som individer, vores virksomheder og i vores samfund som helhed, men også de faldgruber, som jo også opstår i den digitale verden, udtaler direktør for DANSK IT, Rikke Hvilshøj.

DANSK IT er til stede ved syv debatter, hvor vi blandt andet diskuterer brug af sundhedsdata i forskning og patientforløb, dataetik og dine forbrugsmønstres betydning for hvilke løsninger, virksomhederne kan tilbyde. DANSK IT's deltagelse skydes i gang torsdag d. 14. juni kl. 13.00, når formanden for DANSK IT’s udvalg for digitale kompetencer, Klaus Kvorning Hansen, står klar til give DANSK IT’s bud på hvordan vi bedst videregiver og styrker de digitale kompetencer i ungdommen. Rikke Hvilshøj lukker ballet lørdag kl. 17.00, når hun går i brechen for den gyldne mellemvej, mellem udnyttelse af dine personfølsomme data til kommercielle formål og brandudsalg fra de store danske sundhedsdatabaser. 

Selvom det kan være svært at få armene ned over den store interesse for dataetik og digitalisering, er der fortsat brug for DANSK IT som det faglige anker midt i al støjen. DANSK IT kommer på Folkemødet igen i år til at være besindighedens stemme, som maner til ro over for både de dataforskrækkede individer og de overivrige virksomheder.

Vi ses på solskinsøen!