Tidligere Obama-rådgiver taler om offentlig digitalisering på DANSK IT-konference

En af præsident Barack Obamas tidligere rådgivere Greg Godbout taler på DANSK IT’s store årlige konference Offentlig Digitalisering.

Greg Godbout, der er ”2013 Presidential Innovation Fellow” samt grundlægger og tidligere adm. direktør for den digitale regerings-task force 18F, vil på konferencen dele sin personlige historie om 18F og give et unikt indblik i, hvordan den amerikanske regering arbejder med digitalisering. 

Et område, som prioriteres højt af Præsident Obama, der gennem de seneste år har rekrutteret en række top-talenter fra it-branchen som rådgivere. Blandt andet for at opbygge den særlige task force 18F inden for US Government Services Administration (GSA). 

Task forcen, der har taget navn efter adressen 18F Street lige ved siden af Det Hvide Hus, har til opgave at reboote den offentlige sektor. Det foregår ved løbende at udfordre, hvordan regeringen bygger, køber og administrerer it-området. 

Præsident Obama har peget på IT og teknologi som en national topprioritet. Og har ud over 18F også skabt en række tunge chef-stillinger på området, ligesom han har udpeget en national Chief Technology Officer (CTO). 

Desuden har han stiftet et Innovation Fellows program, hvor en række talentfulde innovatører og digitale specialister mødes med topchefer og andre beslutningstagere inden for den føderale regering for at løse nogle af landets største udfordringer. 

Greg Godbout vil på konferencen stille skarpt på dette arbejde, og på arbejdet med digitale services i den amerikanske regering. 

Offentlig digitalisering 2016 afholdes den 16. og 17. marts i Musikhuset Aarhus og samler flere end 1.200 repræsentanter fra stat, kommuner, regioner og erhvervslivet.

Læs mere her