DANSK IT på Folkemødet: Danmark 3.0 - globalt gearskifte

De store skift i historien er de teknologiske overgange fra jæger-/samlerstenalder til stenalderlandbrug, bronzealder, jernalder og industrialisme. I dag står vi med digitaliseringen midt i endnu et kæmpe skift. DANSK IT sætter tre politikere, en forfatter og en filosof stævne for at høre, hvordan Danmark kan håndtere omstillingen.

Som art har vi hele tiden opfundet ny teknologier, og de største er blevet historiske gearskiftere. De store skift i historien er de teknologiske overgange fra jæger-/samlerstenalder til stenalderlandbrug, bronzealder, jernalder og industrialisme.

Hver gang vi har haft sådan et skifte, har vi fået samfund med stadig større enheder.

Det har krævet nye organisationsformer, nye politiske magtstrukturer, og for at holde sammen på de stadig større samfund har vi måttet ændre på vores kollektive fortællinger og dermed på vores måde at forstå os selv og verden på. Med globaliseringen tager vi springet mod en altomfattende enhed. Et historisk gearskifte til større enheder ledsages også af en ny slags informationsteknologi.

Først var det skriften, så var det trykpressen, nu er det internettet. Med globaliseringens informationsteknologi er alt blevet digitalt.

Vi har fået en global økonomi, hvor penge i princippet kan flyde frit. Det gør, at præmisserne for at være nationalstat, virksomhed og menneske har ændret sig radikalt. Vi har slet ikke opdaget det fulde perspektiv i det her endnu, så derfor står vi en situation, hvor det kan gå rigtigt galt. Hertil kommer, at globaliseringens hastighed er enorm.

Vi har kun en enkelt generation til omstillingen, mens omstillingen fra bronzealder til jernalder tog århundreder og talrige generationer.

Mød

•Lene Andersen, økonom, filosof, frafalden stud. theol. og forfatter, modtager af Demokratistafetten og Døssingprisen.
•Mette Bock (LA), MF, medieordfører, it-ordfører m.v. formand for GrundtvigCenteret, fhv chefredaktør på JyskeVestkysten.
•Karen Melchior, Folketingskandidat - jurist i underigsministeriet, Radikale Venstre.
•Anders Hvid, CEO - Forfatter - ambassadør for Singularity University, Dare Disrupt.
•Ejvind Jørgensen (facilitator) , medstifter og formand for Danmark 3.0, formand for DANSKT IT's udvalg for it i den offentlige sektor og direktør i Rambøll.

Tidspunkt

Lørdag den 13. juni, kl. 9-10

Sted

Allinge, Bornholm, Teknologirådets telt (DANSK IT) ved brandstationen Læs mere her (eksternt link)