Ugens skrivebord: Rundsave på albuerne er for egoister

Elitesport og et job som it-professionel har mange ting til fælles. Læs i dette medlemsportræt, hvordan Jette Breuning kombinerer det bedste fra de to verdener.

Jette Breuning

Baggrund: Uddannet Informatikassistent og arbejdede 16 år hos Orifarm Group som IT-supporter, hvor fokus de sidste 4 år har været på ITIL processerne.

Jeg har bl.a. været med til at aligne Incident management processen for supportafdelingerne i Tjekkiet, Tyskland og Danmark. Siden 1/10-14 ansat hos SamAqua A/S som IT-supportkoordinator. Her er jeg godt i gang med at lære nye systemer at kende, og på sigt kommer ITIL også til at fylde min hverdag her.

Min fritid gennem 32 år bliver brugt på Volleyball i VK Fortuna Odense. Først som elitespiller, og nu som senior spiller på Fortunas 2. divisions hold. Jeg bliver dog stadig lånt ud til vores elitehold og havde fornøjelsen at vinde endnu et DM som 44 årig i 2010. Nu bruger jeg en del tid som teknisk træner for vores ungdomsspillere, hvor jeg arbejder med coaching og udvikling af volleyballspillere.

Hvad er din største it-succes?

Et serverkonverteringsprojekt for Orifarm fra NT til win2003 som skulle foregå over en weekend.

Vores største bekymring var migreringen af vores mailbokse, så vi lavede en testmigrering, som forløb uden problemer.

Fredag gik vi så i gang med konverteringen og satte migreringen af mailbokse til at overskrive vores testmigrering.

Lørdag morgen mødte vi på arbejde spændte på om mailboksene var migrerede. Det var de, men optimismen faldt da vi opdagede, at de mailboksene fra testmigreringen ikke var overskrevet men desværre lå dobbelt.

Ved hårdt arbejde og rigtig godt teamwork, fik vi reetableret mailserveren, migrerede alle mailbokse, så alt var færdiggjort og klar mandag morgen. Her kunne 350 administrations- og produktionsmedarbejder logge på systemerne uden større problemer.

En hård weekend med mange timers arbejde og ikke så meget søvn, men belønningen mandag morgen, med 350 tilfredse medarbejdere, var det hele værd.

Hvad er dine favorithjemmesider?

1) Google.com
2) Jp.dk
3) Fyens.dk
4) Facebook.com
5) Holdsport.dk

Hvilke apps eller gadgets kan du ikke leve uden?

1) Min Mobiltelefon og Ipad
2) TomTom
3) MobilePay

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

Det bedste råd jeg har fået, kom fra Mats Bjørkmann (Danmarks ungdomslandsholdstræner i volleyball):

"Ved kun at holde fokus på resultatet, udvikler du ingen gode volleyballspillere. Ligger du dit fokus på at gøre volleyballspillerne teknisk bedre, kommer resultaterne helt af sig selv."

Hvad er du bedre til end andre?

Jeg er rigtig god til at skabe et team, både på min arbejdsplads og på volleybanen. Jeg ser vores menneskelige forskellighed som en styrke, som kan bruges til at opnå gode resultater.

Jeg er god til at skabe struktur og planlægge min tid. Planlægning er nok den vigtigste faktor i mit liv, for uden den kunne jeg ikke fungere i et IT-job, hvor servicevinduerne ofte er smalle og måske uden for normal arbejdstid samt i weekender. I mit tilfælde er der yderligere pres på, idet jeg skal også skal kunne træne om aftenen og spille kamp lørdag eller søndag.

Der er mange ting som elitesport og erhvervsliv har til fælles. Jeg kan nævne, visioner, strategier, målsætninger, 5-årsplaner osv. Om målet er at blive den bedste volleyballklub i Danmark og til at producere gode ungdomsspillere og dermed på sigt vinde mesterskaber eller som virksomhed, at gå efter at få den største markedsandel, bedste serviceniveau og/eller højeste miljøstandarder er alt sammen i samme boldgade.

Kun vejen til at opnå disse mål, vil med sikkerhed være forskelligt fra sted til sted, men planlægning kombineret med en respektfuld og seriøs mandskabsbehandling og forståelse af forskellige medspillere/kollegaer er en af de vigtigste forudsætninger for at målet kan nås og fastholdes over tid.

Rundsave på albuerne er for egoister - 'high fives' er for holdspillere.

 

Offentliggjort på dit.dk den 26. november 2014.