BEC får pris for at binde it og forretning sammen

BEC har fået overrakt DANSK IT’s pris for bedste Enterprise Arkitektur (EA).

Det er en kunst at få it og forrentningen til at spille sammen. I BEC er det lykkes i særlig høj grad. Det er nu blevet belønnet med DANSK IT’s årlige EA-pris. Prisen gives til en virksomhed, som har udmærket sig i at skabe resultater, sammenhæng og struktur ved hjælp af Enterprise Arkitektur (EA).

- Når valget er faldet på BEC skyldes, at BEC har skabt god sammenhæng mellem forretning og it, god sammenhæng mellem arkitektur arbejdet og it (Fagteams), og dokumenteret forretningsværdi, overordnet fokus på kunde leverancer med arkitektur i udviklingsproces, begrebsanalyse og servicedesign, siger Jan Staack, formand for priskomiteen og for DANSK IT’s fagråd for Business & IT Alignment.

- Vi er naturligvis stolte over den anerkendelse, der ligger i denne pris. Arkitekturarbejdet har i dag en central plads i BEC, og vi har været på en flerårig rejse for at komme hertil. Vi har i dag bragt den langsigtede arkitekturplanlægning helt tæt på forretningen, både strategisk, og i det daglige arbejde.

Strategisk har vi over det sidste år arbejdet med vores it-strategi via langsigtede platformsmål og konkrete teknologi-roadmaps, mens vi operationelt har flyttet vores enterprise arkitekter fysisk ud i forretningsområderne, og organiseret vores tekniske arkitekter i tværgående fagteams, siger Kristian Hjort-Madsen, direktør for Drift & Arkitektur, BEC.

BEC har hermed igennem et stringente arkitekturarbejde skabt en omkostningseffektiv, stabil og fleksibel bankplatform, som håndterer mange forskellige kundetyper og bredt integrerer diverse teknologier.

- Da vi startede det nye arkitekturfokus op, var det for fortsat stærkt at kunne hjælpe kunderne i forhold til de mange og udfordrende nye tendenser, vi ser i markedet. For der er mange forandringer i gang. Vi har blandt andet lagt stor vægt på, at få forretning og arkitektur tættere på hinanden. Programmet og en række operationelle del-it-strategier og indsatser ud og den ramme for udvikling, vi har lagt sikrer os at vi hele tiden kan være med på alt det nye og samtidig have balance i økonomien, lyder det fra Kristian Hjort-Madsen.

Priskomiteen for EA-prisen 2014 har evalueret kandidaternes nomineringsoplæg ud fra disse fire overordnede EA mål:

  • Organisation (Bemanding, Organisatorisk forankring og Governance)

  • Strategisk Alignment (Balance m. kort og lang sigt, Formel alignment med forretningstrategi og Kundefokus)

  • Arbejdsmetode (EA Tools, Frameworks og Modellering)

  • Resultater (Målbare forretningsresultater og Driftstabilitet (performance og oppetid)

Offentliggjort på dit.dk den 18. november 2014.